Smażony patison a'la schabowy

Smażony patison a’la schabowy

Poszukujesz innowacyjnego sposobu na przygotowanie tradycyjnych dań? Spróbuj naszego przepisu na smażone patisony a’la schabowy. Przepis ten jest doskonałym rozwiązaniem dla tych, którzy szukają zdrowego, ale jednocześnie smacznego i sycącego dania. W tej roli doskonale sprawdzą się patisony, dostarczające cennych składników odżywczych i witamin. To danie łączy w sobie klasyczne rozwiązania, takie jak kryzysująca panierka, z unikalnym smakiem patisonów. Perfekcyjnie dopasowane przyprawy dodadzą potrawie wyrazistości i zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia. Smażone patisony to doskonałe rozwiązanie na letni obiad czy kolację. Zapewniamy, że pokochasz ten przepis!

Składniki:

  • 1 patison
  • sól
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Smażone patisony a’la schabowy – jak zrobić?

  1. 1.
    Patisona obieramy i kroimy na 4 części następnie na plastry o grubości ok 1 cm.
  2. 2.
    Pozbywamy się nasion doprawiamy solą i maczamy w jajku i w bułce tartej.
  3. 3.
    Smażymy na niewielkim ogniu do uzyskania złotego koloru.

Smażone patisony, patisony w panierce, patisony smażone.

Smażony patison a’la schabowy – dodatkowe informacje

Smakuje równie dobrze z ketchupem


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Smażony ryż z jajkiem i warzywami
Następny przepis: Smażony ser góralski - oscypek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode