Schab ze śliwką
Chcemy przedstawić przepis na niecodzienny sposób przygotowania schabu. Mowa tutaj o schabie ze śliwką, danie to można przyrządzić z łatwo dostępnych składników, które mozna znaleźć nawet w Biedronce. To danie idealnie łączy w sobie słodkość śliwek ze słonym smakiem mięsa. Śliwka nadaje mięsu delikatności i soczystości, a schab staje się niezwykle aromatyczny. Dodatek śliwek i sosu, w którym się dusi, potęguje to doznania smakowe. To doskonały pomysł na rodzinny obiad lub uroczysty posiłek. Schab ze śliwką to danie, które z pewnością nie jest codziennie serwowane na stołach polskich domów, ale zasługuje na szczególne uznanie.
admin
Składniki:
- 1 kilogram schabu bez kości
- suszone śliwki
- przyprawa do mięsa wieprzowego
- majeranek
- 2 ząbki czosnku
- 3 liście laurowe
- trochę oleju
- Dodatkowo:
- folia do pieczenia
Schab ze śliwką – jak zrobić?
Schab ze śliwką – dodatkowe informacje
Zamiast gotowej mieszanki przypraw, można użyć swoich ulubionych.