Schab ze śliwką

Schab ze śliwką

Zapraszamy do odkrycia unikatowego przepisu z naszej kuchni: soczystego schabu ze śliwką. Ta apetyczna potrawa łączy w sobie tradycyjne smaki polskiej kuchni z nutą słodkości. Bogactwo aromatów i smaków sprawia, że danie jest nie tylko wyjątkowo smaczne, ale także pachnące i kuszące wyglądem. Zapewniamy, że schab ze śliwką zaskoczy zarówno ciebie, jak i twoich gości niezwykłą mieszanką smaków, które podkreślą charakter każdej domowej uczty. To doskonały pomysł na rodzinny obiad lub specjalną okazję. Schab ze śliwką – niebanalna propozycja dla tych, którzy cenią tradycyjne składniki w nowoczesnym wydaniu.

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
  • suszone śliwki ok 15 sztuk
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 cebula
  • oliwa
  • łyżka octu jabłkowego
  • Dodatkowo rękaw do pieczenia

Schab ze śliwką – jak zrobić?

  1. Ostrym nożem drążymy dziurę po środku schabu, wkładamy śliwki, upychając ile wejdzie.
  2. 2 łyżki oliwy wymieszać z octem, solą i pieprzem, nasmarować mięso z dwóch stron. Posypujemy majerankiem.
  3. Do rękawa dajemy pokrojoną cebulę i wkładamy schab.
  4. Pieczemy ok 2 h w 180 st.

SMACZNEGO 🙂

xxxx – dodatkowe informacje

Soczysty schab ze śliwką jest pyszny ,świeżo upieczony jak i za parę dni.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Schab z zalewy gotowany
Następny przepis: Schab ze śliwką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode