Schab w kolorowym pieprzu

Schab w kolorowym pieprzu

Schab w kolorowym pieprzu to wyśmienity daniem, które zaskakuje swoją różnorodnością smaków i kolorów. Tradycyjna polska potrawa w nowej, przyprawowej odsłonie ożywi każde domowe spotkanie. Schab, delikatnie rozpływający się w ustach, okraszony zapachowym, kolorowym pieprzem, który dodaje mu nieco ostrości, to niezawodna kombinacja, która nigdy nie zawodzi. Idealna propozycja na obiad czy uroczystą kolację, który z pewnością zachwyci gości swoją elegancją i smakiem. Współgra doskonale z różnymi dodatkami, takimi jak warzywa, kluski czy puree. Schab w kolorowym pieprzu to doskonała alternatywa dla standardowych potraw mięsnych, dająca możliwość eksperymentowania w kuchni.

Składniki:

  • mięso wieprzowe
  • sól
  • kolorowy pieprz

Schab w kolorowym pieprzu – jak zrobić?

  1. Kawałek schabu oczyścić, osuszyć i posypać obficie solą i kolorowym pieprzem (rozdrobnić w moździerzu). Odstawić do lodówki na 24 godz., po czym zapiekać w rękawie do pieczenia (nakłuć wykałaczką) 1 godzinę na każde kg mięsa.

Schab w kolorowym pieprzu – dodatkowe informacje

Mój schab w pieprzu był mniejszy, miał 800 g i piekłam go niecałą godzinkę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Schab Teriyaki
Następny przepis: Schab w miodzie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode