sałatka z tuńczyka i kaszy kuskus

sałatka z tuńczyka i kaszy kuskus

Zapraszam do odkrycia smaków kuchni śródziemnomorskiej z przepisem na sałatkę z tuńczyka i kaszy kuskus. To połączenie w jednym daniu soczystego tuńczyka i lekkiej, a zarazem sycącej kaszy kuskus gwarantuje niezapomniane doznania kulinarne. Sałatka z tuńczyka i kaszy kuskus to sposób na smaczny i szybki posiłek, który z powodzeniem możemy podać na lunch czy kolację. Kształty, barwy oraz aromaty tego dania przeniosą Was do słonecznej Italii i pachnącej ziółami Grecji. Spróbujcie tego przysmaku kuchni tureckiej – kuskus z tuńczykiem i poczujcie pełnię smaków, jakie może Wam dostarczyć ta łatwa w przygotowaniu sałatka.

Składniki:

  • 10 łyżek kaszy kuskus
  • 150 g tuńczyka w oleju (podałam masę ryby)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 ogórki korniszony
  • 1 średnia czerwona papryka
  • 1 średnia cebula
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz

Sałatka z tuńczyka i kaszy kuskus – jak zrobić?

  1. Kaszę kuskus zalałam wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu i wystudziłam.
  2. Paprykę, ogórki i cebulkę pokroiłam w kosteczkę, a koperek posiekałam.
  3. Tuńczyka rozdrobniłam, a kukurydzę odcedziłam.
  4. Wszystkie składniki połączyłam z kaszą i doprawiłam solą, pieprzem i olejem z tuńczyka.

porady – dodatkowe informacje

sałatkę z tuńczyka i kaszy kuskus można przyrządzić warstwowo


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: sałatka z tuńczyka, ryżu i jajek
Następny przepis: Sałatka z tuńczyka pod pierzynką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode