sałatka z tuńczyka i kaszy kuskus
Zapraszam do odkrycia smaków kuchni śródziemnomorskiej z przepisem na sałatkę z tuńczyka i kaszy kuskus. To połączenie w jednym daniu soczystego tuńczyka i lekkiej, a zarazem sycącej kaszy kuskus gwarantuje niezapomniane doznania kulinarne. Sałatka z tuńczyka i kaszy kuskus to sposób na smaczny i szybki posiłek, który z powodzeniem możemy podać na lunch czy kolację. Kształty, barwy oraz aromaty tego dania przeniosą Was do słonecznej Italii i pachnącej ziółami Grecji. Spróbujcie tego przysmaku kuchni tureckiej – kuskus z tuńczykiem i poczujcie pełnię smaków, jakie może Wam dostarczyć ta łatwa w przygotowaniu sałatka.
admin
Składniki:
- 10 łyżek kaszy kuskus
- 150 g tuńczyka w oleju (podałam masę ryby)
- 1 puszka kukurydzy
- 4 ogórki korniszony
- 1 średnia czerwona papryka
- 1 średnia cebula
- 1 pęczek koperku
- sól, pieprz
Sałatka z tuńczyka i kaszy kuskus – jak zrobić?
- Kaszę kuskus zalałam wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu i wystudziłam.
- Paprykę, ogórki i cebulkę pokroiłam w kosteczkę, a koperek posiekałam.
- Tuńczyka rozdrobniłam, a kukurydzę odcedziłam.
- Wszystkie składniki połączyłam z kaszą i doprawiłam solą, pieprzem i olejem z tuńczyka.
porady – dodatkowe informacje
sałatkę z tuńczyka i kaszy kuskus można przyrządzić warstwowo
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: sałatka z tuńczyka, ryżu i jajek
Następny przepis: Sałatka z tuńczyka pod pierzynką