Ryba po węgiersku

Ryba po węgiersku

Ryba po węgiersku to prawdziwy kulinarne arcydzieło, łączące w sobie bogactwo smaków typowych dla kuchni wschodnioeuropejskich. Ten apetyczny i kolorowy przepis zawiera szereg składników, które nadają potrawie wyjątkowego charakteru. Ta propozycja potrawy jest pełna intensywnych aromatów papryki, czosnku i pomidorów, które harmonijnie komponują się z delikatnym smakiem ryby. Ryba po węgiersku to tradycyjny przepis, który oczaruje każdego miłośnika ryb i pikantnych dań – doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny obiad jak i elegancką ucztę.

Składniki:

  • 0,5 kilograma ryby
  • 4 szklanki wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 2/3 szklanki oliwy
  • 6-8 łyżeczek cukru
  • 4 łyżeczki soli
  • 4 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • Ziele angielskie
  • Liście laurowe (5-6 sztuk)
  • Pieprz
  • Suszone owoce (morele, śliwki)
  • 4 duże cebule

Ryba po węgiersku – jak zrobić?

  1. Przyprawić i usmażyć rybę.
  2. Wodę, przyprawy (liście, pieprz, ziele angielskie, sól, cukier) zagotować, dodać pokrojoną w kółka cebulę, owoce suszone i gotować około 30 minut.

    Oliwę, koncentrat paprykę słodką, zmiksować i dodać do gotowanego wywaru. Zagotować, zalać usmażone ryby – można zalewać gorącym sosem.

Słowa kluczowe: ryba po węgiersku przepis, ryba po węgiersku

Ryba po węgiersku – dodatkowe informacje

Przygotować około 4 dni przed podaniem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ryba po kaszubsku
Następny przepis: Ryba pod beszamelem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode