Ryba po węgiersku
Ryba po węgiersku to prawdziwy kulinarne arcydzieło, łączące w sobie bogactwo smaków typowych dla kuchni wschodnioeuropejskich. Ten apetyczny i kolorowy przepis zawiera szereg składników, które nadają potrawie wyjątkowego charakteru. Ta propozycja potrawy jest pełna intensywnych aromatów papryki, czosnku i pomidorów, które harmonijnie komponują się z delikatnym smakiem ryby. Ryba po węgiersku to tradycyjny przepis, który oczaruje każdego miłośnika ryb i pikantnych dań – doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny obiad jak i elegancką ucztę.
admin
Składniki:
- 0,5 kilograma ryby
- 4 szklanki wody
- 1/2 szklanki octu
- 2/3 szklanki oliwy
- 6-8 łyżeczek cukru
- 4 łyżeczki soli
- 4 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 koncentrat pomidorowy
- Ziele angielskie
- Liście laurowe (5-6 sztuk)
- Pieprz
- Suszone owoce (morele, śliwki)
- 4 duże cebule
Ryba po węgiersku – jak zrobić?
- Przyprawić i usmażyć rybę.
Wodę, przyprawy (liście, pieprz, ziele angielskie, sól, cukier) zagotować, dodać pokrojoną w kółka cebulę, owoce suszone i gotować około 30 minut.
Oliwę, koncentrat paprykę słodką, zmiksować i dodać do gotowanego wywaru. Zagotować, zalać usmażone ryby – można zalewać gorącym sosem.
Słowa kluczowe: ryba po węgiersku przepis, ryba po węgiersku
Ryba po węgiersku – dodatkowe informacje
Przygotować około 4 dni przed podaniem.