Ryba po węgiersku
Ryba po węgiersku to prawdziwy kulinarne arcydzieło, łączące w sobie bogactwo smaków typowych dla kuchni wschodnioeuropejskich. Ten apetyczny i kolorowy przepis zawiera szereg składników, które nadają potrawie wyjątkowego charakteru. Ta propozycja potrawy jest pełna intensywnych aromatów papryki, czosnku i pomidorów, które harmonijnie komponują się z delikatnym smakiem ryby. Ryba po węgiersku to tradycyjny przepis, który oczaruje każdego miłośnika ryb i pikantnych dań – doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny obiad jak i elegancką ucztę.
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- 0,5 kilograma ryby
 - 4 szklanki wody
 - 1/2 szklanki octu
 - 2/3 szklanki oliwy
 - 6-8 łyżeczek cukru
 - 4 łyżeczki soli
 - 4 łyżeczki słodkiej papryki
 - 1 koncentrat pomidorowy
 - Ziele angielskie
 - Liście laurowe (5-6 sztuk)
 - Pieprz
 - Suszone owoce (morele, śliwki)
 - 4 duże cebule
 
Ryba po węgiersku – jak zrobić?
- Przyprawić i usmażyć rybę.
 
Wodę, przyprawy (liście, pieprz, ziele angielskie, sól, cukier) zagotować, dodać pokrojoną w kółka cebulę, owoce suszone i gotować około 30 minut.
Oliwę, koncentrat paprykę słodką, zmiksować i dodać do gotowanego wywaru. Zagotować, zalać usmażone ryby – można zalewać gorącym sosem.
Słowa kluczowe: ryba po węgiersku przepis, ryba po węgiersku
Ryba po węgiersku – dodatkowe informacje
Przygotować około 4 dni przed podaniem.




