Różyczki z tortilli

Różyczki z tortilli

Różyczki z tortilli to przepis, który wprost zachwyci miłośników hiszpańskiej kuchni. To niezwykle efektowna przekąska, której rolę główną gra tortilla zwijana w delikatne różyczki. Składniki są absolutnie uniwersalne, co oznacza, że można dowolnie modyfikować przepis dodając ulubione dodatki. Wspaniale sprawdzi się na imprezach jako przekąska, ale też doskonale urozmaici codzienne menu. Idealna dla osób, które lubią zdrowe, owocowe przystawki. Zaskoczona na pewno niejednego smakosza. Różyczki z tortilli to sposób na kreatywne wykorzystanie popularnych tortilli do stworzenia czegoś oryginalnego i wyjątkowo smakowitego. Oto krótkie wprowadzenie do przepisu na różyczki z tortilli.

Składniki:

  • Opakowanie kiełbasy salami
  • Tortilla
  • Papryka
  • Serek topiony

Ruloniki z tortilli – jak zrobić?

  1. Tortille kroimy w paski o szerokości około 4 cm.
  2. Smarujemy paski tortilli serkiem topionym.
  3. Układamy plasterki salami tak, aby połowa plastra wystawała, a plasterki nachodziły na siebie.
  4. Układamy paski papryki wzdłuż, smarujemy serkiem i zwijamy w ruloniki.
  5. Rozkładamy kawałki wychodzącego salami i powstają nam różyczki.

Różyczki z tortilli – dodatkowe informacje

Można smarować tortille również sosami bądź czymś podobnym jeżeli nie mamy serka.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Rukola na ciepło
Następny przepis: Rumowe bajaderki - pyszny sposób na nieudane ciasto

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode