Różyczki z łososia wędzonego
Przedstawiamy przepis na apetyczne różyczki z łososia wędzonego, które stanowią nie tylko kuszący dodatek do różnego rodzaju przekąsek, ale również efektowną ozdobę stołu. Różyczki z łososia wędzonego są smakowite, eleganckie i niesamowicie proste w wykonaniu, co czyni je idealnym przysmakiem na wszelkiego rodzaju przyjęcia czy spotkania towarzyskie. Wykorzystanie łososia wędzonego dodaje im wyrafinowanego smaku, a kształt różyczek sprawia, że prezentują się wyjątkowo estetycznie. Z pewnością przypadną do gustu wszystkim miłośnikom ryb i eleganckiego podania dań.
admin
Składniki:
- 10 dekagramów wędzonego łososia w plastrach
- 1 ugotowany ziemniak
- Kilkanaście liści szpinaku
- Kilka gałązek szczypioru
- 1 łyżka oliwy
- 0,5 łyżeczki sosu czosnkowego Knorr
Różyczki z łososia wędzonego – jak zrobić?
- Ugotowany ziemniak kroimy w plasterki i układamy koszyczek. Dekorujemy szczypiorem.
- Z łososia robimy różyczki i układamy na talerzu, dekorujemy listkami szpinaku.
- Oliwę mieszamy z sosem czosnkowym i polewamy ziemniaki.
Różyczki z łososia wędzonego – dodatkowe informacje
Jesli zrobimy sałatkę w misce to dajemy więcej szpinaku
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Rozpływające się kotleciki z tuńczyka
Następny przepis: Rukola na ciepło