Różyczki z łososia wędzonego

Różyczki z łososia wędzonego

Przedstawiamy przepis na apetyczne różyczki z łososia wędzonego, które stanowią nie tylko kuszący dodatek do różnego rodzaju przekąsek, ale również efektowną ozdobę stołu. Różyczki z łososia wędzonego są smakowite, eleganckie i niesamowicie proste w wykonaniu, co czyni je idealnym przysmakiem na wszelkiego rodzaju przyjęcia czy spotkania towarzyskie. Wykorzystanie łososia wędzonego dodaje im wyrafinowanego smaku, a kształt różyczek sprawia, że prezentują się wyjątkowo estetycznie. Z pewnością przypadną do gustu wszystkim miłośnikom ryb i eleganckiego podania dań.

Składniki:

  • 10 dekagramów wędzonego łososia w plastrach
  • 1 ugotowany ziemniak
  • Kilkanaście liści szpinaku
  • Kilka gałązek szczypioru
  • 1 łyżka oliwy
  • 0,5 łyżeczki sosu czosnkowego Knorr

Różyczki z łososia wędzonego – jak zrobić?

  1. Ugotowany ziemniak kroimy w plasterki i układamy koszyczek. Dekorujemy szczypiorem.
  2. Z łososia robimy różyczki i układamy na talerzu, dekorujemy listkami szpinaku.
  3. Oliwę mieszamy z sosem czosnkowym i polewamy ziemniaki.

Różyczki z łososia wędzonego – dodatkowe informacje

Jesli zrobimy sałatkę w misce to dajemy więcej szpinaku


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Rozpływające się kotleciki z tuńczyka
Następny przepis: Rukola na ciepło

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode