Róze z chipsów

Róze z chipsów

Zapraszamy do wypróbowania naszego niekonwencjonalnego przepisu – Róż z chipsów. To niezwykle ciekawa i efektowna dekoracja półmisków z mięsem. Przy jej pomocy z łatwością, można dodać wykwintnego zaskoczenia dla gości. Chociaż może wydawać się to nieco nietypowe, róża z chipsów to fantastyczny dodatek do wyśmienitych dań. Owa dekoracja stanowi niepowtarzalny element, który z pewnością przyciąga spojrzenia na każdym przyjęciu. Tworzenie róż z chipsów to również świetna zabawa, która niesie ze sobą swoisty rodzaj satysfakcji. Tego rodzaju kulinarna sztuka zapewni niezapomniane wrażenia dla wszystkich miłośników innowacyjnych rozwiązań.

Składniki:

  • Dowolne chipsy
  • Gładkie masło lub margaryna
  • Papryka w proszku
  • Wiśnie lub oliwki

Róże z chipsów – jak zrobić?

  1. Z masła uformować niewielkie kopczyki, na jeden biorąc łyżkę masła.
  2. Na talerzyk wysypać paprykę w proszku.
  3. Obrócić brzegi chipsów w papryce i wbijać je w masło, formując kwiat. Na brzegi używać większych chipsów, stopniowo zmniejszając ich rozmiar ku środkowi kwiatu.
  4. Na koniec wkładać wiśnię lub oliwkę na środek kwiatu.
  5. Ostrożnie przenieść róże na talerz lub tacę, podważając spód nożem, i włożyć do lodówki, aby masło stężało.

Słowa kluczowe: dekoracja półmisków z mięsem

xxxx – dodatkowe informacje

Do obtaczania boków można użyc też kawy mielonej lub pieprzu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Róże karnawałowe.
Następny przepis: rozetki - ciasteczka smażone w głębokim tłuszczu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode