ROLADKI Z RYBY

ROLADKI Z RYBY

Przedstawiamy przepis na niezwykle smaczne, aromatyczne i eleganckie roladki z ryby. To danie, które z pewnością zachwyci dedykowanych miłośników kuchni rybnej, ale też przekona tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z owocami morza. Roladki z ryby są zdrowe, lekkie i niskokaloryczne, a przy tym niezwykle efektowne. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, a wynik końcowy z pewnością zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. W głównej roli występuje tu ryba, ale towarzyszy jej szereg complementarnych składników, które podkreślają jej smak i dodają daniu wyrazistości. Nie czekaj, odkryj z nami ten przepis!

Składniki:

  • 4 filety z ryby (mintaj, dorsz, pstrąg itp…)
  • 2 łyżki pesto
  • 2 łyżki pokrojonej dymki (biała część)
  • 2 łyżki startego sera żółtego
  • sól i pieprz do smaku
  • 8 szt drewnianych wykałaczek
  • 1 łyżka oleju

Roladki z ryby – jak zrobić?

  1. Rybę umyć. Każdy filet, posolić i oprószyć pieprzem, następnie posmarować pesto, posypać dymką i żółtym serem, zrolować, spiąć wykałaczkami. Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadzić olej i ułożyć w nim roladki. Naczynie przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 30 minut.

ROLADKI Z RYBY – Dodatkowe informacje

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i ulubioną sałatką.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Roladki z polędwiczek wieprzowych
Następny przepis: Roladki z szynką parmeńską

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode