ROLADKI Z RYBY
Przedstawiamy przepis na niezwykle smaczne, aromatyczne i eleganckie roladki z ryby. To danie, które z pewnością zachwyci dedykowanych miłośników kuchni rybnej, ale też przekona tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z owocami morza. Roladki z ryby są zdrowe, lekkie i niskokaloryczne, a przy tym niezwykle efektowne. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, a wynik końcowy z pewnością zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. W głównej roli występuje tu ryba, ale towarzyszy jej szereg complementarnych składników, które podkreślają jej smak i dodają daniu wyrazistości. Nie czekaj, odkryj z nami ten przepis!
admin
Składniki:
- 4 filety z ryby (mintaj, dorsz, pstrąg itp…)
- 2 łyżki pesto
- 2 łyżki pokrojonej dymki (biała część)
- 2 łyżki startego sera żółtego
- sól i pieprz do smaku
- 8 szt drewnianych wykałaczek
- 1 łyżka oleju
Roladki z ryby – jak zrobić?
- Rybę umyć. Każdy filet, posolić i oprószyć pieprzem, następnie posmarować pesto, posypać dymką i żółtym serem, zrolować, spiąć wykałaczkami. Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadzić olej i ułożyć w nim roladki. Naczynie przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 30 minut.
ROLADKI Z RYBY – Dodatkowe informacje
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i ulubioną sałatką.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki z polędwiczek wieprzowych
Następny przepis: Roladki z szynką parmeńską