ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z PIECZARKAMI

ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z PIECZARKAMI

Roladki z piersi kurczaka z pieczarkami to subtelnie przygotowane danie z drobiu, nadające się na wykwintną kolację czy specjalną okazję. To danie, w którym główną rolę odgrywają dopracowane składniki: soczysta pierś z kurczaka i aromatyczne pieczarki. Idealne połączenie smaków, które nie tylko zachwyca podniebienie, ale również jest wyjątkowo proste i szybkie do przygotowania. Doskonały sposób by ożywić codzienną rutynę kulinarną. Niezależnie od okazji, te roladki zawsze są strzałem w dziesiątkę. Zachęcamy do sprawdzenia przepisu na te pyszne filety z kurczaka z pieczarkami.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa do kurczaka
  • mąka, bułka, jajko – do panierowania
  • olej – do smażenia
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka masła

Roladki z piersi kurczaka z pieczarkami – jak zrobić?

  1. Filet rozbić tak jak na kotlety,przyprawić czosnkiem przeciśniętym przez praskę,przyprawą do kurczaka. Pieczarki obrać zetrzeć na grubej tarce. Cebulkę obrać pokroić w drobniutką kosteczkę, przesmażyć razem z pieczarkami na maśle. Doprawić pieprzem,solą. Gotowym wystudzonym farszem smarujemy filety zwijamy z roladkę obtaczamy w mące,jajku, bułce i smażymy na rumiano na oleju. Następnie roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy jeszcze w piekarniku ok.30 minut.

Słowa kluczowe: pierś kurczaka pieczarki, dania z drobiu wykwintne, pierś z kurczaka pieczarki, filety z kurczaka z pieczarkami, pierś z kurczaka z pieczarkami

ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z PIECZARKAMI – dodatkowe informacje

Do farszu można dodać żółty starty ser na drobnej tarce. Do mąki można dosypać łyżeczkę słodkiej papryki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Roladki z piersi indyka
Następny przepis: Roladki z polędwiczek wieprzowych

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode