Roladki z piersi indyka

Roladki z piersi indyka

Roladki z piersi indyka to idealna propozycja na elegancki obiad lub romantyczną kolację. Ta wykwintna potrawa zaskakuje niebanalnym połączeniem smaków i aromatów. Delikatne mięso indyka, zwane też zrazikami z indyka, jest idealnym tłem dla bogatych dodatków, które nadają potrawie niepowtarzalnego charakteru. Dzięki nim danie staje się nie tylko smaczne, ale także estetyczne, co podkreśla jego wyjątkowość. Co więcej, roladki z piersi indyka są proste w przygotowaniu, co umożliwia nawet mniej doświadczonym kucharzom stworzenie niezapomnianej uczty dla bliskich.

Składniki:

  • pierś z indyka

  • ser żółty

  • szynka szwarcwaldzka

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Roladki z piersi indyka – jak zrobić? Sposób przygotowania:

  1. Pierś kroimy wzdłuż na ok. 3 części. Rozbijamy tłuczkiem następnie oprószamy solą i pieprzem.
  2. Na każdą z piersi nakładamy na środek plasterek szynki szwarcwaldzkiej oraz ser żółty.
  3. Zawijamy pierś tworząc roladkę. ( można przebić wykałaczką aby się nie rozwinęły )
  4. Roladki wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na niewielkim ogniu do uzyskania złocistego kolorku.

xxxx – dodatkowe informacje

Roladki z piersi indyka idealnie komponują się z mizerią ze świeżych ogórków oraz z ziemniaczkami posypanymi koperkiem.

Smacznego !!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Roladki z okrasą
Następny przepis: ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z PIECZARKAMI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode