Roladki z piersi indyka
Roladki z piersi indyka to idealna propozycja na elegancki obiad lub romantyczną kolację. Ta wykwintna potrawa zaskakuje niebanalnym połączeniem smaków i aromatów. Delikatne mięso indyka, zwane też zrazikami z indyka, jest idealnym tłem dla bogatych dodatków, które nadają potrawie niepowtarzalnego charakteru. Dzięki nim danie staje się nie tylko smaczne, ale także estetyczne, co podkreśla jego wyjątkowość. Co więcej, roladki z piersi indyka są proste w przygotowaniu, co umożliwia nawet mniej doświadczonym kucharzom stworzenie niezapomnianej uczty dla bliskich.
admin
Składniki:
-
pierś z indyka
-
ser żółty
-
szynka szwarcwaldzka
-
sól
-
pieprz
-
olej do smażenia
Roladki z piersi indyka – jak zrobić? Sposób przygotowania:
- Pierś kroimy wzdłuż na ok. 3 części. Rozbijamy tłuczkiem następnie oprószamy solą i pieprzem.
- Na każdą z piersi nakładamy na środek plasterek szynki szwarcwaldzkiej oraz ser żółty.
- Zawijamy pierś tworząc roladkę. ( można przebić wykałaczką aby się nie rozwinęły )
- Roladki wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na niewielkim ogniu do uzyskania złocistego kolorku.
xxxx – dodatkowe informacje
Roladki z piersi indyka idealnie komponują się z mizerią ze świeżych ogórków oraz z ziemniaczkami posypanymi koperkiem.
Smacznego !!
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki z okrasą
Następny przepis: ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z PIECZARKAMI