Roladki z okrasą
Przygotuj swoje kubki smakowe na ekscytującą podróż kulinarną z naszym przepisem na roladki z okrasą. To atrakcyjne danie jest doskonałym połączeniem tradycyjnej kuchni z nowoczesnymi, zaskakującymi akcentami. Starannie wybrane składniki, takie jak soczysta cukinia faszerowana smakowitą okrasą, tworzą unikalne połączenie smaków, które z pewnością zachwycą każde podniebienie. Ten przepis to świetne rozwiązanie na rodzinny obiad lub elegancką kolację. Nie tylko smakuje wyśmienicie, ale także prezentuje się niesamowicie na talerzu, co sprawia, że jest idealnym rozwiązaniem na wszelkiego rodzaju specjalne okazje.
admin
Składniki:
- 4 długie plastry szynki wieprzowej
- 25 dkg. okrasy z gęsi
- 4 kiełbaski babuni
- sól, pieprz, czosnek granulowany
Roladki z okrasą – jak zrobić?
- Plastry szynki lekko rozbić z dwóch stron,posypać przyprawami i rozłożyć.Na każdym kawałku rozsmarować 1/4 okrasy,ułożyć kiełbaskę pozbawioną folii i zwinąć w roladę.
- Każdą roladkę zawinąć w papier do pieczenia lub papier „Saga”,końcówki związać nicią bawełnianą,odstawić na 3 godz.do lodówki.
- Na patelnię wlać 1/2 szk.wody,ułożyć roladki i smażyć z dwóch stron podlewając gorącą wodą i wytworzonym sosem.
- Roladki zdjąć z patelni,usunąć papier,ułożyć na półmisku i ozdobić.Wytworzony sos zagęścić niewielką ilością mąki rozprowadzonej w zimnej wodzie,ewentualnie doprawić do smaku przyprawami.
Słowa kluczowe: cukinia, faszerowana, okrasa
Roladki z okrasą – dodatkowe informacje
Jeśli mamy większą ilość roladek z cukinii faszerowanych okrasą, to możemy je zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200°C przez godzinę, podlewając je gorącą wodą. Takie roladki ładnie wyglądają, są smaczne i szybko znikają.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki z mozzarellą w sosie śliwkowym
Następny przepis: Roladki z piersi indyka