Roladki Wędzonego łososia ze szpinakiem -zasmażane

Roladki Wędzonego łososia ze szpinakiem -zasmażane

Zaskocz swoich gości wykwintnym daniem – roladkami z wędzonego łososia ze szpinakiem. To danie, choć na pierwszy rzut oka wydaje się skomplikowane, jest bardzo proste w przygotowaniu, a efekt końcowy zachwyci wszystkich smakoszy. Roladki są pyszne, delikatne i aromatyczne. Wykorzystanie wędzonego łososia nadaje im wyrazistego, pełnego smaku, który idealnie komponuje się ze świeżym szpinakiem. Dodatkowo, zasmażanie roladek sprawia, że stają się one jeszcze bardziej soczyste i apetyczne. Zrób miejsce w swoim menu dla tych wyjątkowych zrazów z łososia ze szpinakiem – dania, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Składniki:

  • 4 filety łososia wędzonego
  • 200g mrożonego lub świeżego szpinaku – ja użyłam mrożonego
  • pół cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • masło

Roladki wędzonego łososia ze szpinakiem – zasmażane – jak zrobić?

  1. SZPINAK ROZMRAŻAMY I DUSIMY Z MASŁEM I 2 WYCIŚNIĘTYMI ZĄBKAMI CZOSNKU PRZEZ OK. 10 MINUT. FILETY PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM, SOLĄ, 2 ZĄBKAMI WYCIŚNIĘTEGO CZOSNKU I SOKIEM Z CYTRYNY. Nakładamy farsz SZPINAKOWY NA FILETY I SKŁADAMY W ROLADKĘ, SPINAMY WYKAŁACZKĄ. ROLADKI ŁOSOSIA ZE SZPINAKIEM SMAŻYMY NA ZŁOTY KOLOR Z OBU STRON.
  2. USSUWAMY WYKAŁACZKĘ I PODAJEMY Z ZIEMNIAKAMI I ULUBIONĄ SAŁATKĄ LUB SURÓWKĄ.

Porady – dodatkowe informacje

4 porcje.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Roladki w galarecie
Następny przepis: Roladki wieprzowe ze szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode