Roladki Wędzonego łososia ze szpinakiem -zasmażane
Zaskocz swoich gości wykwintnym daniem – roladkami z wędzonego łososia ze szpinakiem. To danie, choć na pierwszy rzut oka wydaje się skomplikowane, jest bardzo proste w przygotowaniu, a efekt końcowy zachwyci wszystkich smakoszy. Roladki są pyszne, delikatne i aromatyczne. Wykorzystanie wędzonego łososia nadaje im wyrazistego, pełnego smaku, który idealnie komponuje się ze świeżym szpinakiem. Dodatkowo, zasmażanie roladek sprawia, że stają się one jeszcze bardziej soczyste i apetyczne. Zrób miejsce w swoim menu dla tych wyjątkowych zrazów z łososia ze szpinakiem – dania, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.
admin
Składniki:
- 4 filety łososia wędzonego
- 200g mrożonego lub świeżego szpinaku – ja użyłam mrożonego
- pół cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- masło
Roladki wędzonego łososia ze szpinakiem – zasmażane – jak zrobić?
- SZPINAK ROZMRAŻAMY I DUSIMY Z MASŁEM I 2 WYCIŚNIĘTYMI ZĄBKAMI CZOSNKU PRZEZ OK. 10 MINUT. FILETY PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM, SOLĄ, 2 ZĄBKAMI WYCIŚNIĘTEGO CZOSNKU I SOKIEM Z CYTRYNY. Nakładamy farsz SZPINAKOWY NA FILETY I SKŁADAMY W ROLADKĘ, SPINAMY WYKAŁACZKĄ. ROLADKI ŁOSOSIA ZE SZPINAKIEM SMAŻYMY NA ZŁOTY KOLOR Z OBU STRON.
- USSUWAMY WYKAŁACZKĘ I PODAJEMY Z ZIEMNIAKAMI I ULUBIONĄ SAŁATKĄ LUB SURÓWKĄ.
Porady – dodatkowe informacje
4 porcje.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki w galarecie
Następny przepis: Roladki wieprzowe ze szpinakiem