Roladki Schabowe Z Kindziukiem, Mozzarellą, Zawijane W Boczku Z Piekarnika
Wielbiciele mięsnych smakołyków z pewnością polubią przepis na Roladki Schabowe z Kindziukiem, Mozzarellą, Zawijane w Boczku z Piekarnika. To danie nie tylko zachwyca swoim wyglądem, ale przede wszystkim wspaniałym aromatem i smakiem. Wykorzystanie kindziuka dodaje roladkom niepowtarzalnego, delikatnie pikantnego smaku, który idealnie komponuje się z niewielkim akcentem mozzarelli. Roladki ze schabu, pieczone w piekarniku, nabierają chrupkości dzięki zawinięciu w boczek, co czyni je jeszcze bardziej kuszącymi. Bez wątpienia to propozycja dla osób, które cenią sobie niebanalne kompozycje smakowe.
admin
Składniki:
- Składniki na cztery osoby:
- 4 duże kawałki schabu
- 1/2 cebuli, pokrojonej w piórka i zeszklonej
- około 8 plasterków „Kindziuka”
- 8 małych kuleczek mozzarelli
- musztarda
- sól, pieprz do smaku
- wykałaczki
- plastry boczku
Roladki schabowe z kindziukiem, mozzarellą, zawijane w boczku z piekarnika – jak zrobić?
- Plastry schabu rozbijamy cienko. Obsypujemy solą i pierzem. Smarujemy musztardą, układamy po dwa plastry kindziuka, dwie kulki mozzarelli i po odrobinie zeszklonej cebuli.
Następnie zawijamy całość i obkładamy boczkiem i spinamy wykałaczkami. - Gotowe roladki obsmażamy na patelni, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy odrobina wody i pieczemy w 190 stopniach przez 1 h do 1 i 1/2 godz pod przykryciem. Wszystko zależeć będzie od mięsa.
- W połowie pieczenia przekręcamy rolady na druga stronę, a na 20 minut przed końcem pieczenia odkrywamy naczynie i pozwalamy się im dopiec.
Roladki Schabowe Z Kindziukiem, Mozzarellą, Zawijane W Boczku Z Piekarnika – dodatkowe informacje
Ps. wraz z roladkami możemy upiec warzywa i podać je. Smacznego !!!
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki schabowe
Następny przepis: Roladki schabowe z mięsnym nadzieniem