Roladki schabowe z mięsnym nadzieniem

Roladki schabowe z mięsnym nadzieniem

Zachwycaj swoich gości zaskakującym daniem na kolację – roladkami schabowymi z mięsnym nadzieniem. To zaskakująco łatwe do przygotowania danie, które dostarcza prawdziwie intensywne doznania kulinarne. Delikatne roladki z mięsa schabowego, wypełnione są smakowitym mięsnym nadzieniem, które dodaje głębi każdemu gryzowi. To doskonały pomysł na obiad, który zadowoli nawet najbardziej wymagających miłośników mięsa. Przygotowanie tych roladek mięsnych z nadzieniem nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych, a efekt końcowy jest naprawdę spektakularny. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jak proste może być tworzenie wykwintnych potraw.

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych
  • 1 duży pojedynczy, zmielony filet z kurczaka
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka przyprawy gyros
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • olej do smażenia
  • 1 bulionetka do mięsa duszonego
  • 2 łyżki mąki pszennej

Roladki schabowe z mięsnym nadzieniem – jak zrobić?

  1. Farsz: czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do zmielonego fileta. Przyprawić gyrosem, papryką, solą i pieprzem. Wymieszać.
  2. Schab rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Na środku ułożyć po łyżce farszy zwinąć roladki. Związać nicią lub spiąć wykałaczką.
    W szerokim rondlu rozgrzać olej, mocno przyrumienić roladki z każdej strony. Zalać mięso 1/2 l gorącej wody. Dodać bulionetkę i zioła. Dusić pod przykryciem ok pół godziny. Po tym czasie wyjąć roladki i usunąć sznurek.
    Mąkę wymieszać z 1/2 szkl zimnej wody i nadal gotując sos wlewać stopniowo, mieszając aby uzyskać pożądaną konsystencję.

xxxx – dodatkowe informacje

Roladki schabowe z mięsnym nadzieniem to przepyszne danie, które świetnie smakuje podane z kluskami śląskimi i duszoną czerwoną kapustą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Roladki Schabowe Z Kindziukiem, Mozzarellą, Zawijane W Boczku Z Piekarnika
Następny przepis: Roladki schabowe z mozzarellą w szynce szwarcwaldzkiej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode