rolada na waflu

rolada na waflu

Ciesz się dobrą, domową roladą waflową z mlekiem w proszku, która wywoła z pewnością miłe wspomnienia smaku dzieciństwa. Ten nieskomplikowany przepis z łatwo dostępnych składników pozwoli Ci zaskoczyć swoją rodzinę i znajomych nietypowym, a jednocześnie prostym do przygotowania słodkim podwieczorkiem. Bez względu na okazję, rolada z wafli z mlekiem w proszku to gwarancja smaku, który usatysfakcjonuje wszelkie słodkie zachcianki. Ciesz się jej kremową konsystencją i delikatnym, słodkim smakiem w każdej chwili, zarówno na co dzień, jak i podczas specjalnych wydarzeń.

Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 margaryna
  • 1/2 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 2 łyżki żelatyny
  • kolorowa dowolna galaretka
  • wafle tortowe

Rolada na waflu – jak zrobić?

  1. mleko, margarynę, cukier i cukier waniliowy zagotowujemy, następnie wsypujemy 2 szklanki mleka w proszku i musimy dobrze zmiksować. Dodajemy 2 Łyżki żelatyny (wcześniej rozpuszczonej) tak przygotowaną masę należy ostudzić. Następnie należy na ścierce rozłożyć wafle i zwilżyć go tak, aby dał się zwijać. Nasączony wafel smarujemy masą i w środek wkładamy galaretkę, zwijamy wafel i pozostawiamy w chłodnym miejscu do całkowitego stężenia.

xxxx – dodatkowe informacje

Do masy rolady na waflu można dodać kakao, aby nadać jej ciemniejszy kolor. Zamiast galaretki można również wykorzystać inne owoce, na przykład banana.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Rolada na szybko
Następny przepis: Rolada na zimno

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode