Racuchy z truskawkami
Racuchy z truskawkami to pyszny sposób na połączenie prostego, tradycyjnego przepisu z ulubionym sezonowym owocem. To niebanalny, słodki sposób na urozmaicenie codziennego menu. Te małe, puszyste placki z dodatkiem soczystych truskawek z pewnością oczarują swoim smakiem każdego, niezależnie od wieku. Kojarzą się przede wszystkim z letnimi miesiącami, kiedy to truskawki są najbardziej aromatyczne. Idealnie sprawdzą się na ciepłe popołudnie, zarówno jako deser, jak i sycący snack. Przygotowanie racuchów z truskawkami nie jest skomplikowane, a efekt końcowy z pewnością wynagrodzi poświęcony na nie czas.
admin
Składniki:
- 1 jajko
- pół szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- 1/5 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szklanka pokrojonych truskawek
Racuchy z truskawkami – jak zrobić?
- Wszystkie składniki prócz truskawek zmiksować, dodać owoce i delikatnie wymieszać, masę nakładać łyżką na patelnię i smażyć do zrumienienia na płytkim oleju, osączyć na ręczniku papierowym, można posypać cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:
xxxx – dodatkowe informacje
Do racuchów z truskawkami dodaję praktycznie każde owoce, pyszne są też z jabłkami lub brzoskwiniami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Racuchy z jabłkiem na maślance
Następny przepis: racuchy z twarogiem