Racuchy z truskawkami

Racuchy z truskawkami

Racuchy z truskawkami to pyszny sposób na połączenie prostego, tradycyjnego przepisu z ulubionym sezonowym owocem. To niebanalny, słodki sposób na urozmaicenie codziennego menu. Te małe, puszyste placki z dodatkiem soczystych truskawek z pewnością oczarują swoim smakiem każdego, niezależnie od wieku. Kojarzą się przede wszystkim z letnimi miesiącami, kiedy to truskawki są najbardziej aromatyczne. Idealnie sprawdzą się na ciepłe popołudnie, zarówno jako deser, jak i sycący snack. Przygotowanie racuchów z truskawkami nie jest skomplikowane, a efekt końcowy z pewnością wynagrodzi poświęcony na nie czas.

Składniki:

  • 1 jajko
  • pół szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 1/5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szklanka pokrojonych truskawek

Racuchy z truskawkami – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki prócz truskawek zmiksować, dodać owoce i delikatnie wymieszać, masę nakładać łyżką na patelnię i smażyć do zrumienienia na płytkim oleju, osączyć na ręczniku papierowym, można posypać cukrem pudrem.

Sposób przygotowania:

xxxx – dodatkowe informacje

Do racuchów z truskawkami dodaję praktycznie każde owoce, pyszne są też z jabłkami lub brzoskwiniami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Racuchy z jabłkiem na maślance
Następny przepis: racuchy z twarogiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode