Puree ziemniaczane z musztardą francuską
Puree ziemniaczane z musztardą francuską to doskonałe połączenie, które z pewnością zachwyci smakoszy nowych doznań kulinarncyh. Kremowa i aksamitna konsystencja puree doskonale komponuje się z ostrym smakiem francuskiej musztardy, nadając przy tym potrawie niebanalnego charakteru. To znakomite urozmaicenie dla tradycyjnego, polskiego puree ziemniaczanego. Samodzielne przygotowanie tej potrawy to także wspaniała szansa na przetestowanie swoich kulinarnych umiejętności i zaangażowanie w eksperyment kuchenny. Poznaj niepowtarzalne połączenie smaku ziemniaków i francuskiej musztardy, które z pewnością dostarczy niezapomnianych doświadczeń dla twojego podniebienia.
admin
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 2 łyżki musztardy ziarnistej
- 100 g masła
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól do smaku, biały pieprz
Puree ziemniaczane z musztardą francuską – jak zrobić?
- Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, dodać masło, śmietanę i musztardę, następnie utłuc na gładką masę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Puree nakładać łyżką do lodów, w każdej kulce zrobić delikatny dołek i włożyć do niego po kilka ziarenek musztardy.
Puree ziemniaczane z musztardą francuską – dodatkowe informacje
Takie ziemniaki są idealnym dodatkiem do każdego mięsa.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Puree z ziemniaków, marchewki i groszku
Następny przepis: Puree ziemniaczane z mieszanką warzywną , szynką i żółtym serem