Pstrąg faszerowany w bukiecie warzywnym

Pstrąg faszerowany w bukiecie warzywnym

Ciesz się smakiem natury dzięki przepisowi na pstrąga faszerowanego w bukiecie warzywnym. To eleganckie danie, łączy w sobie delikatność pstrąga z bogactwem smaków warzywnego nadzienia. Jest to doskonały sposób na luksusowy obiad lub kolację, który zadowoli nawet najbardziej wymagających miłośników ryb. Prezentowany pstrąg faszerowany łączy w sobie wyjątkowy smak ryby z naturą, dzięki dodatkowi warzywnego bukietu. Dowolne warzywa, które dodamy do naszego rybnego dania uczynią go jeszcze bardziej komponującym się z porą roku. Ten przepis, oprócz bogatego smaku, posiada również wiele cennych wartości odżywczych, dzięki ilości świeżych produktów.

Składniki:

  • 1 średniej wielkości pstrąg
  • 1 bułka kajzerka
  • 250 ml mleka
  • 150 ml kaszy manny
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 2 jajka
  • koperek suszony
  • 1 paczka żelatyny
  • sól, przyprawa uniwersalna do

Pstrąg faszerowany w bukiecie warzywnym – jak zrobić?

  1. Pstrągi umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny. Następnie delikatnie całego pstrąga wypatroszyć wzdłuż brzucha. Oddzielić mięso od skóry, starając się nie uszkodzić skóry.
  2. Następnie wypatroszone mięso z ryby mielimy wraz z bułka moczoną w mleku przez maszynkę na drobnych sitach. Dodajemy po kolei kaszę mannę, kukurydzę, białka ubite na pianę, koperek. Wszystko wyrabiamy do momentu powstania jednolitego farszu.
  3. Po wyrobieniu doprawiamy według gustu solą i przyprawą uniwersalną.
  4. Nafaszerowane pstrągi zwijamy w folię aluminiową i gotujemy w wodzie na wolnym ogniu ok. 7 min. Po czym ugotowane ryby kładziemy na półmiski, które według gustu dekorujemy i zalewamy schłodzoną żelatyną i zostawiamy do stężenia.

Pstrąg faszerowany w bukiecie warzywnym – dodatkowe informacje

Aby Pstrąg wyglądał efektywnie nie odcinamy głów ryb.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto Przysmak wiewiórki
Następny przepis: Pstrąg pieczony z masełkiem czosnkowym i pietruszką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode