Pstrąg faszerowany w bukiecie warzywnym
Ciesz się smakiem natury dzięki przepisowi na pstrąga faszerowanego w bukiecie warzywnym. To eleganckie danie, łączy w sobie delikatność pstrąga z bogactwem smaków warzywnego nadzienia. Jest to doskonały sposób na luksusowy obiad lub kolację, który zadowoli nawet najbardziej wymagających miłośników ryb. Prezentowany pstrąg faszerowany łączy w sobie wyjątkowy smak ryby z naturą, dzięki dodatkowi warzywnego bukietu. Dowolne warzywa, które dodamy do naszego rybnego dania uczynią go jeszcze bardziej komponującym się z porą roku. Ten przepis, oprócz bogatego smaku, posiada również wiele cennych wartości odżywczych, dzięki ilości świeżych produktów.
admin
Składniki:
- 1 średniej wielkości pstrąg
- 1 bułka kajzerka
- 250 ml mleka
- 150 ml kaszy manny
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 2 jajka
- koperek suszony
- 1 paczka żelatyny
- sól, przyprawa uniwersalna do
Pstrąg faszerowany w bukiecie warzywnym – jak zrobić?
- Pstrągi umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny. Następnie delikatnie całego pstrąga wypatroszyć wzdłuż brzucha. Oddzielić mięso od skóry, starając się nie uszkodzić skóry.
- Następnie wypatroszone mięso z ryby mielimy wraz z bułka moczoną w mleku przez maszynkę na drobnych sitach. Dodajemy po kolei kaszę mannę, kukurydzę, białka ubite na pianę, koperek. Wszystko wyrabiamy do momentu powstania jednolitego farszu.
- Po wyrobieniu doprawiamy według gustu solą i przyprawą uniwersalną.
- Nafaszerowane pstrągi zwijamy w folię aluminiową i gotujemy w wodzie na wolnym ogniu ok. 7 min. Po czym ugotowane ryby kładziemy na półmiski, które według gustu dekorujemy i zalewamy schłodzoną żelatyną i zostawiamy do stężenia.
Pstrąg faszerowany w bukiecie warzywnym – dodatkowe informacje
Aby Pstrąg wyglądał efektywnie nie odcinamy głów ryb.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ciasto Przysmak wiewiórki
Następny przepis: Pstrąg pieczony z masełkiem czosnkowym i pietruszką