Potrawa chińska
Czy pragniesz odkryć autentyczne smaki kuchni chińskiej bez konieczności odwiedzania restauracji? Ten przepis na potrawę chińską jest doskonałym rozwiązaniem! Wykorzystuje on produkty dostępne w naszych sklepach, takie jak „danie chińskie knorr” czy „fix do dań chińskich”. Te dwa składniki odgrywają kluczową rolę w osiągnięciu tych złożonych, aromatycznych smaków charakterystycznych dla azjatyckiej kuchni. Pragniemy przekazać Ci jak proste jest przygotowanie smakowitej, domowej potrawy z Dalekiego Wschodu. Spróbuj tego przepisu i zaskocz rodzinę lub gości orientalnym daniem! Wszystko to, bez wychodzenia z domu i za pomocą łatwo dostępnych składników.
admin
Składniki:
- 3 czerwone papryki
- 3 zielone papryki (ja użyłam swoją zamrożoną)
- 1 żółta papryka
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 większe cebule
- 2 przyprawy Fix do potraw chińskich Knorr
- 1 cukinia
- 1 szklanka ryżu
- tłuszcz do smażenia
Potrawa chińska – jak zrobić?
- Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu.
- Cebulkę pokroić w średniej grubości kostkę, przysmażyć na tłuszczu.
- Papryki pokroić w kostkę.
- Przyprawę Knorr do potraw chińskich rozmieszać w wodzie wg przepisu na opakowaniu, namoczyć ok 10 min.
- Paprykę i usmażoną cebulkę połączyć z kurczakiem. Cukinię pokroić w kostkę, dodać do potrawy, smażyć kilka minut.
- Rozmieszaną i namoczoną przyprawę do potraw chińskich wlać do kurczaka z papryką i cebulką, gotować do miękkości papryki.
- Ryż ugotować.
- Ryż nałożyć na talerz, polać potrawką.
Słowa kluczowe: danie chińskie knorr, fix do dań chińskich
Potrawa chińska – dodatkowe informacje
Można również ugotowany ryż bezpośrednio wrzucić do potrawki i wymieszać.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: POSYPKA DO KAWY
Następny przepis: Potrawa mięsna w kwiatach cukinii