Pomidorowe grzanki z zapiekanym brie

Pomidorowe grzanki z zapiekanym brie

Pomidorowe Grzanki z Zapiekanym Brie to przepis, który jest nie tylko szybki i łatwy do przygotowania, ale też niezwykle smaczny. Idealny na lekki lunch, przekąskę czy kolację. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Sercem tej potrawy są chrupiące grzanki z Biedronki, które zyskują dodatkowy smak dzięki naszej pomidorowej kompozycji. Kluczowym składnikiem, który nadaje temu dania szczególnego charakteru jest zapiekany ser brie. Jest on delikatny i miękki, a po upieczeniu staje się wręcz rozpływający w ustach. Ta wyjątkowa mieszanka smaków zapewni prawdziwe doznania kulinarne.

Składniki:

  • chleb tostowy
  • 2 jajka
  • ser Brie
  • 1 łyżka ketchupu lub łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki mleka
  • przyprawy: papryka słodka, pieprz, sól, zioła

Pomidorowe grzanki z zapiekanym brie – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. 1.
    Jajka należy przyprawić, dodać ketchup lub przecier pomidorowy i dokładnie roztrzepać, następnie wymieszać z mlekiem.
  2. 2.
    W przygotowanym roztworze panierować chleb tostowy, następnie smażyć go na patelni na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
  3. 3.
    Gdy grzanki będą gotowe należy poukładać na nich pokrojony w cienkie plastry ser Brie i zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 5 minut.

Porady – Pomidorowe grzanki z zapiekanym brie – dodatkowe informacje

Zamiast sera Brie można użyć Camemberta.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pomidorowa z ziołami
Następny przepis: Pomidorowe nitki - zapiekanka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode