Pingwiny z mozzarelli

Pingwiny z mozzarelli

Witajcie w królestwie kulinarnych fantazji, gdzie dzisiaj na pierwszym planie pojawią się urocze Pingwiny z mozzarelli. Ten oryginalny i przesympatyczny przepis to prawdziwa gratka dla miłośników kreatywnego podejścia do gotowania. Przepis na te piękne stworki, które bez trudu urozmaicą każdą przystawkę, jest dość prosty, a wykonanie nie zajmuje dużo czasu. Skomponowane z mozzarelli, jajek i oliwek, te smaczne pingwinki to nie tylko genialny sposób na przyciągnięcie uwagi najmłodszych, ale również wspaniały dodatek na wszelkiego rodzaju przyjęciach. Pozwólcie się wciągnąć w ten kulinarny świat i przekonajcie, jak wyjątkowe mogą być pingwiny z mozzarelli.

Składniki:

  • 1 paczka mini mozzarelli
  • 1 mały słoiczek czarnych oliwek bez pestek
  • 1 surowa marchewka
  • wykałaczki

Pingwiny z oliwek – jak zrobić?



Pingwiny z mozzarelli – dodatkowe informacje

Z niejedzonych pingwinów można zrobić pyszną sałatkę na kolację. Wystarczy dodać pomidorki koktajlowe, bazylię i oliwę z oliwek 🙂 Marchewki z kolei możemy zamrozić i dodać do zupy w kolejny dzień. Nic się nie zmarnuje 😀


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pindżur
Następny przepis: Piszinger kakaowy/czekoladowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode