Pingwiny z mozzarelli
Witajcie w królestwie kulinarnych fantazji, gdzie dzisiaj na pierwszym planie pojawią się urocze Pingwiny z mozzarelli. Ten oryginalny i przesympatyczny przepis to prawdziwa gratka dla miłośników kreatywnego podejścia do gotowania. Przepis na te piękne stworki, które bez trudu urozmaicą każdą przystawkę, jest dość prosty, a wykonanie nie zajmuje dużo czasu. Skomponowane z mozzarelli, jajek i oliwek, te smaczne pingwinki to nie tylko genialny sposób na przyciągnięcie uwagi najmłodszych, ale również wspaniały dodatek na wszelkiego rodzaju przyjęciach. Pozwólcie się wciągnąć w ten kulinarny świat i przekonajcie, jak wyjątkowe mogą być pingwiny z mozzarelli.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 paczka mini mozzarelli
- 1 mały słoiczek czarnych oliwek bez pestek
- 1 surowa marchewka
- wykałaczki
Pingwiny z oliwek – jak zrobić?
Pingwiny z mozzarelli – dodatkowe informacje
Z niejedzonych pingwinów można zrobić pyszną sałatkę na kolację. Wystarczy dodać pomidorki koktajlowe, bazylię i oliwę z oliwek 🙂 Marchewki z kolei możemy zamrozić i dodać do zupy w kolejny dzień. Nic się nie zmarnuje 😀