PIERSI Z INDYKA PIECZONE W PIEKARNIKU

PIERSI Z INDYKA PIECZONE W PIEKARNIKU

Przepis na Piersi z Indyka Pieczone w Piekarniku to jedno z naszych ulubionych dań na wyjątkowe okazje. Głównym składnikiem jest oczywiście pierś z indyka, która pieczona jest do osiągnięcia idealnej, soczystej konsystencji. Sposób przyrządzenia tego dania, czyli pieczenie kawałków indyka w piekarniku, zapewnia nie tylko wspaniały smak, ale również niską zawartość tłuszczu. Oczywiście, kluczem do sukcesu jest tu wybór dobrej jakości mięsa. To przepis na danie prostsze w przygotowaniu niż można by przypuszczać, a jednocześnie niesamowicie smaczne i sycące. Idealne propozycja dla tych, którzy lubią indyka na różne sposoby.

Składniki:

  • 1 duży filet z indyka
  • dobra jakość oliwy
  • vegeta
  • tymianek
  • czosnek
  • bazylia

Piersi z indyka pieczone w piekarniku – jak zrobić?

  1. Pierś z indyka umyć i pokroić w plastry, a następnie osączyć na papierowym ręczniku.
  2. Każdy płat mięsa natrzeć przyprawami oraz oliwą.
  3. Blaszkę posmarować oliwą i wyłożyć na nią mięso. Na wierzch ułożyć krążki cebuli.
  4. Piec w temperaturze 180 st. przez około 35 minut, sprawdzając miękkość mięsa. Pamiętaj, że każdy piekarnik może piec nieco inaczej.

PIERSI Z INDYKA PIECZONE W PIEKARNIKU – dodatkowe informacje

Jeśli chcecie żeby wasz pierś z indyka była bardzo soczysta możecie upiec w rękawie. Ja jednak piekę tak, gdyż moja rodzinka lubi przypieczone mięsko.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim
Następny przepis: Piersi z kurczaka w cieście majonezowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode