Pieczona polędwica wieprzowa

Pieczona polędwica wieprzowa

Jeżeli szukasz pomysłu na udane, eleganckie danie na specjalne okazje lub też chcesz urozmaicić codzienny obiad, polecam przepis na pieczoną polędwicę wieprzową. Jest to wyjątkowo soczyste i aromatyczne danie, które równie dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno. Można je przygotować z różnymi dodatkami, jednak ważne jest, by nie zagłuszyć delikatnego smaku polędwiczki. Starannie dobranie odpowiednich przypraw oraz odpowiedni czas i temperatura pieczenia są kluczowe dla wydobycia najlepszego smaku i aromatu z tego dania. Ten przepis to prawdziwy rarytas dla miłośników wieprzowiny pieczonej w całości.

Składniki:

  • 2 sztuki polędwiczek wieprzowych
  • MARYNATA:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 3 ząbki czosnku, rozgnieciony
  • 1/2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki oleju
  • PONADTO:
  • olej do smażenia i pieczenia

Pieczona polędwica wieprzowa – jak zrobić?

Pieczona polędwica wieprzowa – dodatkowe informacje

*jeśli mamy wyjątkowo duże /grube/ polędwiczki, to pieczemy je 20 minut


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pieczona pierś kaczki
Następny przepis: Pieczona pierś z indyka (dla dzieci)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode