Pieczona polędwica wieprzowa
Jeżeli szukasz pomysłu na udane, eleganckie danie na specjalne okazje lub też chcesz urozmaicić codzienny obiad, polecam przepis na pieczoną polędwicę wieprzową. Jest to wyjątkowo soczyste i aromatyczne danie, które równie dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno. Można je przygotować z różnymi dodatkami, jednak ważne jest, by nie zagłuszyć delikatnego smaku polędwiczki. Starannie dobranie odpowiednich przypraw oraz odpowiedni czas i temperatura pieczenia są kluczowe dla wydobycia najlepszego smaku i aromatu z tego dania. Ten przepis to prawdziwy rarytas dla miłośników wieprzowiny pieczonej w całości.
admin
Składniki:
- 2 sztuki polędwiczek wieprzowych
- MARYNATA:
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki ketchupu
- 3 ząbki czosnku, rozgnieciony
- 1/2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
- 2 łyżki oleju
- PONADTO:
- olej do smażenia i pieczenia
Pieczona polędwica wieprzowa – jak zrobić?
Pieczona polędwica wieprzowa – dodatkowe informacje
*jeśli mamy wyjątkowo duże /grube/ polędwiczki, to pieczemy je 20 minut
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pieczona pierś kaczki
Następny przepis: Pieczona pierś z indyka (dla dzieci)