Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem
Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem to obfite danie dla miłośników mięsa. Idealna propozycja na rodzinny obiad lub specjalną okazję. Połączenie delikatnego mięsa wieprzowego i wołowego z chrupiącym boczkiem tworzy prawdziwą ucztę dla podniebienia. Charakterystyczne smaki teści doskonale zarówno na rozgrzewającym obiedzie, jak i na kanapkach na drugi dzień. To połączenie, które jest nie tylko smaczne, ale również wysoce sycące. Ta pieczeń jest inspirowana tradycyjnymi przepisami pieczeni rzymskiej, znanej ze swojego bogatego i głębokiego smaku. Przygotuj się na kulinarną podróż pełną aromatowych doznań!
admin
Składniki:
- 250 g mięsa wieprzowego z łopatki
- 250 g mięsa wołowego
- 250 g surowego boczku
- 2 jajka
- 2 cebule
- 1 bułka kajzerka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1/2 łyżeczki majeranku
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem – jak zrobić?
Słowa kluczowe: pieczeń wołowa na kanapki, pieczeń rzymska wołowa
Porcje – dodatkowe informacje
To doskonały pomysł na obiad, kiedy podaję ją na gorąco z sosem pieczarkowym. Również doskonale się spisuje podawana na zimno na kanapki z ogórkiem konserwowym.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pieczeń wieprzowa na ostro
Następny przepis: Pieczeń wołowa z łopatki w garnku rzymskim