Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej

Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej

Jeżeli jesteś miłośnikiem pikantnych przekąsek, przepis na Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej jest stworzony właśnie dla Ciebie. To przepyszne, pełne smaku przystawki, które idealnie sprawdzą się na rodzinnych spotkaniach czy przyjęciach. Panierowane pieczarki idealnie połączone są z pikantną zalewą pomidorowo-octową, co nadaje im niepowtarzalnego charakteru. Ta wyjątkowa kompozycja smaków będzie kamieniem milowym na Twojej kulinarnej mapie. Zaskocz swoich gości i poczuj prawdziwą eksplozję smaków dzięki temu unikalnemu przepisowi. Ciesz się niedoścignionym powiewem aromatu pieczarek panierowanych w zalewie pomidorowej. Jedno jest pewne – pieczarki nigdy nie smakowały tak dobrze!

Składniki:

  • 1/2 kilograma świeżych pieczarek
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • ZALEWA:
  • 1 i 1/2 litra wody
  • 1 szklanka octu
  • 4 łyżeczki (1/2 słoiczka) przecieru pomidorowego 30%
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe, 4 ziarnka ziela angielskiego, kilka ziarnek pieprzu

Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej – jak zrobić?

Porady – Dodatkowe informacje

Zamiast bułki tartej można do panierowania użyć mąki krupczatki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pieczarki marynowane faszerowane fetą
Następny przepis: Pieczarki w śmietanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode