Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Szukasz inspiracji na wyjątkowy obiad? Ten przepis na pieczarki faszerowane mięsem mielonym to świetna propozycja dla wszystkich miłośników pieczarek. Jadło to jest nie tylko pyszne, ale również pożywne i łatwe do przygotowania. Duże, pulchne kapelusze pieczarek wypełnione soczystym mięsem mielonym to klasyka polskiej kuchni. Nadaje się na elegancką kolację, rodzinne spotkanie, a nawet na imprezę. Pieczarki faszerowane mięsem mielonym zapiekane w piekarniku to danie, które zawsze robi wrażenie na gościach. Sprawdź nasz przepis na pieczarki nadziewane mięsem mielonym i ciesz się wyśmienitym smakiem!

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa (używam z łopatki)
  • 20 dużych pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • Cebula
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oregano
  • Bazylia
  • Trochę startego sera

mięsem mielonym w piekarniku, przepis na nadziewane pieczarki

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – dodatkowe informacje

Pieczarki generalnie są bez smaku więc dobrze jest przygotować całość dzień wcześniej, żeby dobrze przeszły przyprawami, wtedy będą smaczniejsze.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną z piekarnika
Następny przepis: Pieczarki faszerowane panierowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode