PIECZARKI FASZEROWANE FETĄ
Pieczarki faszerowane serem feta to wykwintna, ale łatwa do przygotowania przekąska lub dodatek do obiadu. Są to duże pieczarki, które są nadziewane wyrazistym i kremowym serem feta. Ten przepis pochodzi z kuchni śródziemnomorskiej i jest doskonałym połączeniem polskiej i greckiej kuchni. Te smaczne i sycące pieczarki faszerowane są idealne, gdy masz ochotę na coś pikantnego, ale niekoniecznie chcesz spędzić cały dzień w kuchni. Taki przysmak to nie tylko gratka dla podniebienia, ale też atrakcyjne danie na stole, które z pewnością zwróci uwagę Twoich gości.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 6 dużych pieczarek bez nóżek
- 1 opakowanie sera feta
- Jajko
- Bułka tarta
- Olej do smażenia
Pieczarki faszerowane fetą – jak zrobić?
- Pieczarki dokładnie myjemy i usuwamy nóżki.
- Następnie porcjujemy ser feta na 6 części i wypełniamy pieczarki serem.
- Pieczarki wkładamy do jajka stroną z serem, a następnie obtaczamy w bułce.
- Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju kładąc stroną z bułką na patelnie ale z obu stron i gotowe.
- Tak wygląda pieczarka po przekrojeniu. Smacznego.
PIECZARKI FASZEROWANE FETĄ – dodatkowe informacje
Pieczarki faszerowane serem feta są świetnym pomysłem na smaczną przekąskę. Ta potrawa najlepiej smakuje na gorąco.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pesto bazyliowo-pietruszkowe z pestkami słonecznika
Następny przepis: Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną z piekarnika