PASZTET Z CUKINII
Pasztet z cukinii z wątróbką to pyszny sposób na upieczenie zdrowego domowego pasztetu. Delikatne połączenie smaku cukinii i wątróbki daje niepowtarzalną nutę, której nie znajdziesz w żadnym innym przepisie. Wspaniały pomysł na przekąskę, drugie danie lub element śniadaniowy. Wystarczy, że masz pod ręką cukinię, wątróbkę, i pozostałe składniki, a z pewnością zachwycisz domowników tym niecodziennym daniem. Jest to przepis prosty, ale jednocześnie kreatywny, który na pewno przypodoba się każdemu, kto go wypróbuje. Pomimo prostoty, pasztet z cukinii z wątróbką gwarantuje wyszukany smak, którym można zaskoczyć gości na każdej rodzinnej uroczystości.
admin
Składniki:
- 0,5 kg wątróbki wieprzowej
- 3 szkl cukinii startej na dużej tarce (bez łupy)
- 25 dkg bułki tartej
- 30 dkg żółtego sera
- 4 jajka
- 4 duże cebule
- sól
- pieprz
Pasztet z cukinii – jak zrobić?
- Wątróbkę zmielić, cukinię obrać z łupy i zetrzeć na dużej tarce, ser żółty zetrzeć, cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju.
- Wszystko razem wymieszać i włożyć do foremek aluminiowych.
- Piec aż do momentu uzyskania skórki.
Pasztecik z cukinii z wątróbką – dodatkowe informacje
Pasztet z cukinii z wątróbką wyśmienicie smakuje polany ketchupem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasztet z cukinii
Następny przepis: Pasztet z czerwonej soczewicy z warzywami