PASZTET Z CUKINII

PASZTET Z CUKINII

Pasztet z cukinii z wątróbką to pyszny sposób na upieczenie zdrowego domowego pasztetu. Delikatne połączenie smaku cukinii i wątróbki daje niepowtarzalną nutę, której nie znajdziesz w żadnym innym przepisie. Wspaniały pomysł na przekąskę, drugie danie lub element śniadaniowy. Wystarczy, że masz pod ręką cukinię, wątróbkę, i pozostałe składniki, a z pewnością zachwycisz domowników tym niecodziennym daniem. Jest to przepis prosty, ale jednocześnie kreatywny, który na pewno przypodoba się każdemu, kto go wypróbuje. Pomimo prostoty, pasztet z cukinii z wątróbką gwarantuje wyszukany smak, którym można zaskoczyć gości na każdej rodzinnej uroczystości.

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki wieprzowej
  • 3 szkl cukinii startej na dużej tarce (bez łupy)
  • 25 dkg bułki tartej
  • 30 dkg żółtego sera
  • 4 jajka
  • 4 duże cebule
  • sól
  • pieprz

Pasztet z cukinii – jak zrobić?

  1. Wątróbkę zmielić, cukinię obrać z łupy i zetrzeć na dużej tarce, ser żółty zetrzeć, cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju.
  2. Wszystko razem wymieszać i włożyć do foremek aluminiowych.
  3. Piec aż do momentu uzyskania skórki.

Pasztecik z cukinii z wątróbką – dodatkowe informacje

Pasztet z cukinii z wątróbką wyśmienicie smakuje polany ketchupem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasztet z cukinii
Następny przepis: Pasztet z czerwonej soczewicy z warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode