PASTA Z OSTROBOKIEM DO KANAPEK

PASTA Z OSTROBOKIEM DO KANAPEK

Chciałbym podzielić się z Wami smakowitym przepisem, który zdobędzie serca nie tylko amatorów kuchni domowej, ale także smakoszy szukających nowych, ekscytujących kulinarnych doświadczeń. Propozycja, którą mam dla Was to pasta z ostrobokiem wędzonym do kanapek. Dzięki niej, zwykłe, codzienne śniadanie przemieni się w prawdziwą ucztę dla podniebienia. Wędzony ostrobok dodaje bowiem tej paszcie intensywnego, delikatnie łagodzonego słodyczą smaku, który świetnie komponuje się z chlebem czy bułką. Niezwykły dodatek ostroboka uczyni tę pastę ulubionym dodatkiem do kanapek w waszym domu. Jednym słowem – to danie jest po prostu nieodparte!

Składniki:

  • 1/2 wędzonego ostroboka
  • 1 cebula
  • 1/3 świeżej czerwonej papryki
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta pieprzu

Pasta z ostrobokiem do kanapek – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Usunąć ości z mięsa ostroboka (jest bardzo mało, nie ma drobnych). Pokroić drobno.
  2. Obrać i drobno pokroić cebulę. Opłukać paprykę, usunąć gniazdo nasienne i drobno pokroić. Do ryby dodać cebulę, paprykę, szczyptę pieprzu i majonez. Zmiksować blenderem na gładką pastę.
  3. Pasta smarujemy na kanapki i podajemy z ogórkiem kiszonym lub zielonym, z pomidorem i listkiem kruchej sałaty.

    Pasta z ostrob

PASTA Z OSTROBOKIEM DO KANAPEK – dodatkowe informacje

Do pasty możemy dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego, lub chrzanu, a także inne przyprawy według własnego pomysłu i smaku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta z ostrej papryczki
Następny przepis: Pasta z pieczonego bakłażana z orzechami włoskimi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode