Pasta kanapkowa z parówek i jajek

Pasta kanapkowa z parówek i jajek

Pasta kanapkowa z parówek i jajek to prosty i ekonomiczny sposób na smaczny posiłek. Wykorzystanie parówek, znanych z ich uniwersalności i łatwości przygotowania, nadaje tej potrawie charakterystyczny smak, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno najmłodszym, jak i starszym smakoszom. To idealne rozwiązanie na śniadanie, podwieczorek czy szybki lunch. Jajka dodają wartości odżywczych i wzbogacają pasztet swoją kremową konsystencją. Ta pasta z parówek to świetna alternatywa dla tradycyjnych wędlin, a jej przygotowanie nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. Jest to propozycja dla każdego, kto ceni sobie proste, a jednocześnie smaczne rozwiązania.

Składniki:

  • 8 jajek na twardo
  • 6-7 parówek
  • pęczek szczypiorku
  • 10 dag żółtego sera
  • sól, pieprz
  • majonez
  • śmietana
  • pikantny keczup lub sos chilli – drobina

Pasta kanapkowa z parówek i jajek – jak zrobić?

  1. Na tarce warzywnej o grubych oczkach ścieramy parówki, jajka oraz ser, dorzucamy posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystko razem, dodajemy majonez, odrobinę śmietany, odrobinę pikantnego keczupu lub sosu chilli, doprawiamy. Mieszamy ponownie i odstawiamy do lodówki.

Pasta kanapkowa z parówek i jajek – dodatkowe informacje

Pasta z parówek jest pyszna na zimno, ale jest również doskonałym farszem do sandwichy lub naleśników.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta kanapkowa tuńczykowo - sardelowa
Następny przepis: Pasta kanapkowa z krewetek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode