Pasta kanapkowa tuńczykowo - sardelowa

Pasta kanapkowa tuńczykowo – sardelowa

Złapać smak prawdziwego śródziemnomorskiego słońca bez opuszczania domu? Pasta kanapkowa tuńczykowo – sardelowa to doskonałe rozwiązanie. Tam, gdzie tuńczyk spotyka się z sardelkami, rodzi się prawdziwy kulinarny poemat pełen aromatycznych nut. Doskonale skomponowane składniki stanowią nie tylko zdrową alternatywę dla gotowych past kanapkowych, ale przede wszystkim przemieniają każdą kanapkę w kulinarną podróż do słonecznej Italii. Pasta kanapkowa tuńczykowo – sardelowa to prawdziwy majstersztyk smaku – niezwykle pożywna, ale lekka i pełna sycących składników odżywczych. Doskonała opcja na zarówno na śniadanie, jak i na lunch czy podwieczorek. Jedno jest pewne – ta pasta zadowoli każde podniebienie. Zaskocz swoich bliskich tą wyjątkową kompozycją!

Składniki:

  • Tuńczyk w oleju – 1 puszka (185g)
  • Sardela w oleju – 3 sztuki
  • Sambal oelek – 1 łyżeczka
  • Sól i pieprz

Pasta kanapkowa tuńczykowo – sardelowa – jak zrobić?


  1. 1.
    Blenderem miksujemy na gładką masę tuńczyka (razem z olejem) i sardele. Jeśli masa wydaje wam się za sucha, można dodać jeszcze trochę oleju z sardeli. Dodajemy sambal oelek, sól i pieprz do smaku.

Porady

Pasta kanapkowa tuńczykowo – sardelowa – dodatkowe informacje

Do pasty najlepiej użyć tuńczyka jednolitego, ewentualnie w kawałkach.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta jajeczna z wędzoną makrelą
Następny przepis: Pasta kanapkowa z parówek i jajek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode