Pasta kanapkowa z krewetek

Pasta kanapkowa z krewetek

Miłośnicy owoców morza z pewnością docenią ten przepis na smaczną pastę kanapkową z krewetek. To nie tylko doceniony pomysł na zdrowe jedzenie, ale i nieziemsko smaczna propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie różnorodność smaków na codziennym stole. Pasta z krewetek jest nie tylko przepyszna, ale także bardzo prosta do przygotowania. Można ją wykorzystać nie tylko jako pastę do kanapek, ale również jako dodatek do sałatek czy jako farsz do omletów. Pasta z krewetek to prawdziwa uczta dla podniebienia, szczególnie dla tych, którzy cenią sobie bogactwo smaku i aromatu owoców morza.

Składniki:

  • 1 opakowanie krewetek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu
  • łyżka gotowego sosu tajskiego chilli słodkiego (tao-tao)
  • sól, pieprz

Pasta kanapkowa z krewetek – jak zrobić?

  1. Obrane, umyte i oczyszczone krewetki wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy ok 10 minut. Odcedzamy. Kroimy w małą kostkę. Ugotowane jajka także. Łączymy z majonezem i sosem. Doprawiamy solą, pieprzem i jeśli ktoś lubi pieprzem cayenne, lub świeżą papryczką chilli.

Pasta kanapkowa z krewetek – dodatkowe informacje

Do pasty z krewetek przepis można dodać również kukurydzę i szczypiorek. Podajemy na grzankach z chleba tostowego lub krakersach.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta kanapkowa z parówek i jajek
Następny przepis: Pasta krewetkowa do pieczywa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode