Pasta kanapkowa tuńczykowo – sardelowa
Złapać smak prawdziwego śródziemnomorskiego słońca bez opuszczania domu? Pasta kanapkowa tuńczykowo – sardelowa to doskonałe rozwiązanie. Tam, gdzie tuńczyk spotyka się z sardelkami, rodzi się prawdziwy kulinarny poemat pełen aromatycznych nut. Doskonale skomponowane składniki stanowią nie tylko zdrową alternatywę dla gotowych past kanapkowych, ale przede wszystkim przemieniają każdą kanapkę w kulinarną podróż do słonecznej Italii. Pasta kanapkowa tuńczykowo – sardelowa to prawdziwy majstersztyk smaku – niezwykle pożywna, ale lekka i pełna sycących składników odżywczych. Doskonała opcja na zarówno na śniadanie, jak i na lunch czy podwieczorek. Jedno jest pewne – ta pasta zadowoli każde podniebienie. Zaskocz swoich bliskich tą wyjątkową kompozycją!
admin
Składniki:
- Tuńczyk w oleju – 1 puszka (185g)
- Sardela w oleju – 3 sztuki
- Sambal oelek – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz
Pasta kanapkowa tuńczykowo – sardelowa – jak zrobić?
-
1.
Blenderem miksujemy na gładką masę tuńczyka (razem z olejem) i sardele. Jeśli masa wydaje wam się za sucha, można dodać jeszcze trochę oleju z sardeli. Dodajemy sambal oelek, sól i pieprz do smaku.
Porady
Pasta kanapkowa tuńczykowo – sardelowa – dodatkowe informacje
Do pasty najlepiej użyć tuńczyka jednolitego, ewentualnie w kawałkach.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasta jajeczna z wędzoną makrelą
Następny przepis: Pasta kanapkowa z parówek i jajek