Pasta jajeczno-twarogowa

Pasta jajeczno-twarogowa

Czy znasz kulinarny sekret idealnej przekąski pośród dnia, który jednocześnie jest zdrowy, sycący i szybki do przygotowania? Oto prosta i smakowita propozycja – pasta jajeczno-twarogowa. Tworzy ją wyszukane połączenie jajek i twarogu, doskonale komponujących się na podwieczorek czy przekąskę. Jest to danie o uniwersalnym smaku, które przypadnie do gustu zarówno miłośnikom klasycznych kanapek, jak i zwolennikom zdrowego odżywiania. Pasta jajeczno-twarogowa to także świetne rozwiązanie na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Bez względu na okazję, ten przepis zawsze zapewnia satysfakcję. Czas na to, abyść sami przekonali się o jego wyjątkowości.

Składniki:

  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 100 g twarogu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • ½ cebuli
  • 2 szczypty soli
  • Świeżo zmielony czarny pieprz

Pasta jajeczno-twarogowa – jak zrobić?

  1. Jaja i cebulę drobno pokroić. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać pokrojone jaja i cebulę, jogurt oraz przyprawy i dokładnie wymieszać całość.

Pasta jajeczno-twarogowa – dodatkowe informacje

Do pasty jajeczno-twarogowej można dodać posiekany szczypiorek, aby nadać jej mocniejszego aromatu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta jajeczna z wędzoną makrelą
Następny przepis: Pasta kanapkowa z parówek i jajek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode