Pasta jajeczno-twarogowa
Czy znasz kulinarny sekret idealnej przekąski pośród dnia, który jednocześnie jest zdrowy, sycący i szybki do przygotowania? Oto prosta i smakowita propozycja – pasta jajeczno-twarogowa. Tworzy ją wyszukane połączenie jajek i twarogu, doskonale komponujących się na podwieczorek czy przekąskę. Jest to danie o uniwersalnym smaku, które przypadnie do gustu zarówno miłośnikom klasycznych kanapek, jak i zwolennikom zdrowego odżywiania. Pasta jajeczno-twarogowa to także świetne rozwiązanie na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Bez względu na okazję, ten przepis zawsze zapewnia satysfakcję. Czas na to, abyść sami przekonali się o jego wyjątkowości.
admin
Składniki:
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 100 g twarogu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- ½ cebuli
- 2 szczypty soli
- Świeżo zmielony czarny pieprz
Pasta jajeczno-twarogowa – jak zrobić?
- Jaja i cebulę drobno pokroić. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać pokrojone jaja i cebulę, jogurt oraz przyprawy i dokładnie wymieszać całość.
Pasta jajeczno-twarogowa – dodatkowe informacje
Do pasty jajeczno-twarogowej można dodać posiekany szczypiorek, aby nadać jej mocniejszego aromatu.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasta jajeczna z wędzoną makrelą
Następny przepis: Pasta kanapkowa z parówek i jajek