Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą to jedna z najprostszych i najsmaczniejszych potraw, idealna na śniadanie, lunch czy kolację. To klasyczna kompozycja pełna białka i zdrowych tłuszczów, która zadowoli wszystkich miłośników ryb. Świetnie komponuje się z chrupiącym pieczywem czy świeżymi warzywami. Wędzona makrela nadaje tej potrawie wyjątkowego, intensywnego aromatu, a jajka znakomicie zaokrąglają jej smak. Ten przepis na pastę z makrelą jest niezwykle proste, szybko go przygotujesz i bez wątpienia zachwyci wszyscy domownicy. Zaskocz swoich bliskich i zaserwuj im to wyjątkowe danie – pasta jajeczna z makrelą. Możesz dowolnie modyfikować składniki, dostosowując zestawienie do własnego gustu.

Składniki:

  • 1 mała wędzona makrela
  • pęczek szczypiorku lub koperku
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 3-4 łyżko majonezu winiary
  • sól i pieprz do smaku

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą – jak zrobić?




  1. składniki

Pasta z makrelą, pasta jajeczna z makrelą

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą – dodatkowe informacje

Taka pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni w szczelnie zamkniętym pojemniku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami
Następny przepis: Pasta jajeczno-twarogowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode