Pasta jajeczna z wędzoną makrelą
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą to jedna z najprostszych i najsmaczniejszych potraw, idealna na śniadanie, lunch czy kolację. To klasyczna kompozycja pełna białka i zdrowych tłuszczów, która zadowoli wszystkich miłośników ryb. Świetnie komponuje się z chrupiącym pieczywem czy świeżymi warzywami. Wędzona makrela nadaje tej potrawie wyjątkowego, intensywnego aromatu, a jajka znakomicie zaokrąglają jej smak. Ten przepis na pastę z makrelą jest niezwykle proste, szybko go przygotujesz i bez wątpienia zachwyci wszyscy domownicy. Zaskocz swoich bliskich i zaserwuj im to wyjątkowe danie – pasta jajeczna z makrelą. Możesz dowolnie modyfikować składniki, dostosowując zestawienie do własnego gustu.
admin
Składniki:
- 1 mała wędzona makrela
- pęczek szczypiorku lub koperku
- 4 ugotowane na twardo jajka
- 2 małe ogórki kiszone
- 3-4 łyżko majonezu winiary
- sól i pieprz do smaku
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą – jak zrobić?
Pasta z makrelą, pasta jajeczna z makrelą
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą – dodatkowe informacje
Taka pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami
Następny przepis: Pasta jajeczno-twarogowa