Parówki w panierce

Parówki w panierce

Przygotowanie parówek w cieście to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych gorących parówek. Ten przepis na parówki w panierce to doskonały pomysł na szybką kolację lub przekąskę do filmu. Parówki w chrupiącej, złocistej panierce, podane z ulubionym sosem stają się wystawne. To nie tylko ulubione danie dzieci, ale również dorosłych, którzy chcą odmienić swoją codzienną rutynę. Niewielka ilość składników i prostota przygotowania sprawiają, że parówki w panierce to danie, które każdy może przyrządzić w swoim domu. Sprawdź ten przepis, a z pewnością wprowadzisz do swojego menu coś nowego!

Składniki:

  • Na naleśniki:
  • mąka
  • mleko
  • jajko
  • szczypta soli
  • Do zawinięcia (zależy od porcji jaką chcemy):
  • 6 parówek
  • 6 plastrów sera
  • Do usmażenia:
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej

Parówki w panierce – jak zrobić?

  1. Do garnuszka wsypać mąkę, dodać jajko, a następnie wlać tyle mleka, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Można dodać również odrobinę wody. Usmażyć cienkie naleśniki.
    Na dece wyłożyć usmażony, zimny naleśnik. Na jego brzegu plaster sera, na serze parówkę i całość zwinąć w rulon.
    Jajka roztrzepać widelcem na talerzu, maczać w nich zawinięty naleśnik i obtoczyć w bułce tartej.
    Opanierowane naleśniki ponownie usmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.

Parówki w panierce – dodatkowe informacje

1. Jeśli naleśnik jest mały, parówkę można przekroić na pół.

2. Do środka można również włożyć kiszony ogórek.

3. Podajemy z keczupem i majonezem lub z sosem czosnkowym lub z ulubioną surówką.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Parówki w cieście serowym
Następny przepis: Parówki w sosie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode