Parówki faszerowane pieczarkami, papryką i serem

Parówki faszerowane pieczarkami, papryką i serem

Parówki faszerowane pieczarkami, papryką i serem to smaczne i oryginalne danie, które z pewnością zaskoczy gości na każdej domowej imprezie czy spotkaniu z rodziną. Nietuzinkowe połączenie klasycznych parówek z bogactwem smaków faszerujących – soczystych pieczarek, chrupiącej papryki i roztopionego w środku sera tworzy niezwykle apetyczne połączenie. Dzięki temu przepisowi zwykłe parówki stają się ciekawym daniem głównym, które można podać na gorąco jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę. Ten przepis to świetna propozycja na urozmaicenie menu i zaskoczenie swoich gości nietypowym przysmakiem. Jedno jest pewne – parówki faszerowane nigdy nie będą już takie same!

Składniki:

  • 4-6 parówek dobrej jakości
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 3-4 pieczarki
  • ½ cebuli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 3-4 paseczki czerwonej papryki
  • olej do smażenia
  • łyżeczka przyprawy do pizzy
  • sól, pieprz, ostra papryka

Parówki faszerowane pieczarkami, papryką i serem – jak zrobić?

  1. Czosnek drobno siekamy. Cebulę, pieczarki, paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy.
  2. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy do podsmażonych warzyw, dodajemy przyprawę do pizzy i wszystko dokładnie mieszamy. Możemy jeszcze doprawić do smaku według uznania.
  3. Parówki nacinamy wzdłuż, delikatnie rozchylamy, aby zrobić rynienkę i nakładamy farsz.
  4. Parówki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 170 -180 stopni około 15-20 min.
  5. Podajemy z ulubionym sosem, ketchupem. Smacznego!

Parówki faszerowane pieczarkami, papryką i serem – dodatkowe informacje

Możemy posypać szczypiorkiem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Parowańce z truskawkami
Następny przepis: Parówki na śniadanie dla zakochanych

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode