Panierowany żółty ser

Panierowany żółty ser

Jednym z najbardziej kuszących i nieodpartych smaków kuchni jest smażony ser. Dzisiejszy przepis na panierowany żółty ser to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody. Są niewiele rzeczy, które mają taki apetyczny skosztować jak złociste placki serów, chrupiące na zewnątrz, a w środku rozpływające się w ustach. Ten serowy przysmak może posłużyć jako przekąska, dodatek do obiadu, a nawet samodzielne danie. Prosty w wykonaniu, lecz niesamowicie smaczny, panierowany żółty ser to gratka dla wszystkich wielbicieli serów. Koniecznie spróbuj i podziel się swoją opinią!

Składniki:

  • 4 plastry sera żółtego salami, o grubości około 1 cm
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Panierowany żółty ser – jak zrobić?

  1. 1.

    Jajko roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.

  2. Plaster moczyć z obu stron w jajku, a potem w tartej bułce.
  3. Czynność panierowania wykonać na każdym plastrze sera dwukrotnie, aby ser nie wypływał podczas smażenia.
  4. Krążki sera smażyć w rozgrzanym oleju.

xxxx – dodatkowe informacje

Ser w Czechach podawany jest często z sosem tatarskim


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Panierowany Camembert z żurawiną
Następny przepis: Panini, czyli małe poduszeczki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode