Pancakes – dietetyczne
Oto inspiracja dla wszystkich miłośników zdrowego stylu życia, którzy nie chcą rezygnować z jedzenia pysznych słodkości. Przepis na dietetyczne pancakes to alternatywa dla tradycyjnych, kalorycznych naleśników. Pancakes mają bogate, lekko słodkie smaki, które zachwycą wszystkich, a zawartość kalorii jest zdecydowanie niższa. Ta wersja „fit” pozwala cieszyć się deserem bez poczucia winy. Proste składniki, które są łatwo dostępne, czynią ten przepis nie tylko zdrowym, ale i wygodnym rozwiązaniem na śniadanie czy podwieczorek. Pancakes fit przepis sprawdzi się nawet u osób na restrykcyjnych dietach. Smak dietetycznych pancakes z pewnością przekona niejednego sceptyka.
admin
Składniki:
- 1 szklanka mąki żytniej
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru pudru (można więcej jeżeli nie mamy syropu do polania)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka oleju
Pancakes – dietetyczne – jak zrobić?
- Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na jednolitą masę.
- Przetrzeć patelnię odrobiną oleju i smażyć ok 7cm placuszki.
- Podawać z syropem klonowym, lub golden syrup.
Pancakes – dodatkowe informacje
Pancakesy można podawać z dowolnymi dodatkami, np. owoce, czekolada, polewa, dżem
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pamuła - zupa ze śliwek z ziemniakami i skwarkami
Następny przepis: Pancakes po Polsku