Pancakes - dietetyczne

Pancakes – dietetyczne

Oto inspiracja dla wszystkich miłośników zdrowego stylu życia, którzy nie chcą rezygnować z jedzenia pysznych słodkości. Przepis na dietetyczne pancakes to alternatywa dla tradycyjnych, kalorycznych naleśników. Pancakes mają bogate, lekko słodkie smaki, które zachwycą wszystkich, a zawartość kalorii jest zdecydowanie niższa. Ta wersja „fit” pozwala cieszyć się deserem bez poczucia winy. Proste składniki, które są łatwo dostępne, czynią ten przepis nie tylko zdrowym, ale i wygodnym rozwiązaniem na śniadanie czy podwieczorek. Pancakes fit przepis sprawdzi się nawet u osób na restrykcyjnych dietach. Smak dietetycznych pancakes z pewnością przekona niejednego sceptyka.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki żytniej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru pudru (można więcej jeżeli nie mamy syropu do polania)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju

Pancakes – dietetyczne – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na jednolitą masę.
  2. Przetrzeć patelnię odrobiną oleju i smażyć ok 7cm placuszki.
  3. Podawać z syropem klonowym, lub golden syrup.

Pancakes – dodatkowe informacje

Pancakesy można podawać z dowolnymi dodatkami, np. owoce, czekolada, polewa, dżem


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pamuła - zupa ze śliwek z ziemniakami i skwarkami
Następny przepis: Pancakes po Polsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode