Ozdobny wzorek na roladę biszkoptową

Ozdobny wzorek na roladę biszkoptową

Zaskocz swoich gości nie tylko smakiem, ale również wyglądem swoich wypieków! Przygotowaliśmy dla Ciebie przepis, który pozwoli Ci ozdobić roladę biszkoptową w niezwykle efektowny sposób. Dzięki temu przepisowi, dowiesz się jak stworzyć wzorek ozdobny, który doda Twoim wypiekom unikalnego i artystycznego charakteru. Perfekcyjne wzorki ozdobne na roladzie, nie tylko podkreślą Twoje umiejętności cukiernicze, ale także sprawią, że każda okazja stanie się wyjątkowa. Zatem, nie czekaj! Odkryj sekrety tworzenia efektownych wzorków na roladach i zaintryguj swoje kubki smakowe oraz zmysł estetyki zarazem.

Składniki:

  • 50g miękkiego masła
  • 50g cukru pudru
  • 50g mąki
  • 1 małe białko
  • kakao lub barwnik spożywczy
  • rękaw cukierniczy

Ozdobny wzorek na roladę biszkoptową – jak zrobić?

  1. ciasto 1.
    Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem.
  2. ciasto 2.
    Następnie dodaj białko i miksuj na gładką masę. Dodaj mąkę i dalej miksuj.
  3. Rolada-wzorek 3.
    Do masy dodaj kakao lub barwnik spożywczy. Kolorystyka jest dowolna w zależności, co chcemy za wzorek.
  4. Rolada-wzorek 4.
    Przełóż masę do rękawa cukierniczego lub szprycy.
  5. Rolada-wzorek 5.
    Wykonaj wzorek na papierze do pieczenia.
  6. biszkopt 6.
    Przygotuj dowolny biszkopt.
  7. biszkopt 7.
    Od razu po upieczeniu zdejmujemy papier.
  8. biszkopt 8.
    W międzyczasie, gdy biszkopt się studzi, można ubić kremówkę lub przygotować krem. Wykładamy jeszcze lekko letnią roladę i rozsmaruj na niej krem.
  9. Rolada-wzorek 9.
    Delikatnie zwiń roladę i wstaw do lodówki.

Ozdobny wzorek na roladę biszkoptową – dodatkowe informacje

tutaj przykładowy przepis na wypełnienie rolady.

http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rolada-z-kwiecistym-wzorem#a594049

Jeśli masa jest zbyt gęsta proszę dodać więcej masła, bo czasami mąka jest bardziej chłonna lub mniejsze białko. Proszę masy nie wyrzucać tylko np. dodać masła lub odrobinę mleka. Pozostałą masę można zamrozić.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ozor wołowy w galarecie
Następny przepis: Ozdoby na tort z czekolady

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode