Oscypek panierowany
Zapraszamy do odkrycia kulinarnej przygody z oscypkiem w roli głównej. Oscypek panierowany to niepowtarzalne połączenie tradycyjnego smaku polskich gór z nutką nowoczesności. Ten przepis to doskonała propozycja dla wszystkich fanów ostrego, wyrazistego smaku sera oscypka, który zyskuje dodatkowy charakter dzięki chrupiącej panierce. W rezultacie powstaje smakowita przekąska, idealna na ciepło do wieczornego spotkania z przyjaciółmi czy rodziną. Oscypek w panierce – proste i szybkie danie, które zaskakuje oryginalnością i niebanalnym wyglądem. Zachwyć gości unikalną kompozycją smaków oscypka podanego w niecodziennej formie!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 3 oscypki (lub rolada oscypek krojona w plastry)
- 1 jajko
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
Oscypek panierowany – jak zrobić?
- Panierujemy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Oscypek panierowany – dodatkowe informacje
Najlepsze na ciepło kiedy serek ma konsystencję jeszcze taką „ciągnącą się”.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Orzeźwiająca woda z miętą, limonką i cytryną
Następny przepis: Ośmiornica po galicyjsku - Pulpo a la Gallega