Muszle nadziewane twarogiem

Muszle nadziewane twarogiem

Wypróbuj przepis na wyjątkowo smaczne i aromatyczne muszle nadziewane twarogiem! To danie, które zachwyci nie tylko swoim wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Idealne na obiad, kolację czy imprezę. Ser twarogowy nadaje potrawie lekkości i kremowej konsystencji, a delikatne muszle sprawiają, że jest ona nie tylko pyszna, ale i efektowna. Muszle nadziewane serem to przepis, który zachwyci wszystkich miłośników włoskiej kuchni. Spróbuj tego prostego, ale efektownego pomysłu na danie i przekonaj się, że proste składniki mogą tworzyć prawdziwe kulinarne arcydzieła.

Składniki:

  • 12 muszek makaronu conchiglioni
  • 250 gramów twarogu półtłustego
  • 10 – 12 czarnych oliwek
  • 6 – 7 suszonych pomidorów
  • łyżka siekanego koperku
  • 2 łyżki skrojonej w kosteczkę papryki (ja w połowie daję papryczkę chilli)
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Muszle nadziewane twarogiem – jak zrobić?

  1. 1.
    Makaron wrzucam do wrzątku i gotuję aż będzie al dente. Wyciągam je, przelewam zimną wodą i wykładam na deskę otworem w dół aby ociekły.
  2. 2.
    Twaróg przekładam do misy i troszeczkę ugniatam aby go rozkruszyć. Pozostałe składniki czyli oliwki – kroję w piórka, suszone pomidory – w kosteczkę, czosnek – ścieram na tarce, papryka (papryczka chilli) – w drobną kosteczkę i dodaję do misy z twarogiem i mieszam. Jeśli masa jest zbyt gęsta można dodać odrobinę kwaśnej śmietany. Doprawiam solą i pieprzem.
  3. 3.
    Muszelki nadziewam przy pomocy łyżeczki. Nadziewane muszle można również podać z sosem czosnkowym.

xxxx – dodatkowe informacje

Muszli makaronowych warto ugotować kilka więcej bo zawsze można wybrać najładniejsze.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Musaka w stylu bułgarskim
Następny przepis: Muszle nadziewane sałatką jajeczno - paprykową

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode