Muffinki cappuccino

Muffinki cappuccino

Ciesz się magicznym smakiem Muffinek Cappuccino, które sprawią, że poczujesz się jak w ulubionej kawiarni. Te jednokęsne wypieki są prawdziwym rajem dla miłośników kawy i ciasta. Muffinki są niesamowicie puszyste, wilgotne, a delikatny aromat kawy doskonale przeplata się z nutą czekolady. Wykończone delikatnym kremem i posypane kakao, to prawdziwe małe dzieła sztuki. Te wyjątkowe muffinki cappuccino nie tylko wyglądają spektakularnie, ale także smakują wyśmienicie. Można je podawać na ciepło, na zimno, na śniadanie, popołudniową przekąskę lub bardzo specjalny deser. Każdy kęs jest prawdziwym doświadczeniem kulinarnym.

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 3/4 szklanki cukru
  • pół kostki masła (roztopionego)
  • 50 g cappuccino
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli

Muffinki cappuccino – jak zrobić?

  1. Do jednej miski wsypujemy suche produkty, czyli mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i cappuccino w proszku. W drugiej misce łączymy jajko z mlekiem i roztopionym masłem. Mase przelewamy do miski z suchymi produktami. Wszystko razem mieszamy. Ciasto nakładamy do formy na muffinki. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200C. Babeczki są dobrze upieczone, jeśli po nakłuciu patyczek będzie suchy.

Muffinki cappuccino – dodatkowe informacje

Warto na koniec ozdobić je czekoladą


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Muffinki
Następny przepis: Muffinki czekoladowe z białym serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode