Mini tortille

Mini tortille

Jeśli szukasz oryginalnego pomysłu na przekąskę na nadchodzącą imprezę, nasz przepis na mini tortille z pewnością przypadnie ci do gustu. Proste do przygotowania, pyszne i efektowne – to cechy, które zdecydowanie wyróżniają mini tortille na tle innych przekąsek. Lista składników jest krótka, a możliwości podania niemal nieograniczone. Możesz postawić na klasyczną wersję z kurczakiem, fasolką i salsą lub zaskoczyć gości nietypowymi połączeniami. Mini tortille to doskonały wybór dla tych, którzy lubią bawić się smakami i konsystencją jedzenia. Bez względu na to, które warianty wybierzesz, na pewno zaskoczysz swoich gości!

Składniki:

  • 3 placki pszennego tortilli
  • pół czerwonej papryki
  • pół zielonego ogórka
  • ser typu almette lub hochland śmietankowy
  • ok. 9-12 plastrów wędliny (w zależności od wielkości)
  • ok. 9-12 plastrów sera (w zależności od wielkości)
  • ząbek czosnku
  • dwa liście sałaty lodowej
  • łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • potrzebne będą:
  • wykałaczki
  • folia spożywcza

Mini tortille – jak zrobić?

  1. Serek mieszamy z majonezem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Warzywa myjemy i kroimy w paski. Na placek tortilla wykładamy serek i smarujemy po same końce. Układamy trzy -cztery plastry szybki, na to ser. Z jednego boku do połowy układamy liście sałaty i po cztery kawałki papryki i ogórka. Całość mocno ściskamy od strony warzyw i pakujemy w folię spożywczą. Odkładamy do lodówki na min. 2 godziny – (ja trzymałam całą noc).

Słowa kluczowe: mini tortille na imprezę

Mini tortille – dodatkowe informacje

Placki smarujemy serkiem po brzegi jednak szynkę i serek nakładamy tak, aby z każdej strony został ok. 1 cm luzu. Serek wtedy dobrze sklei się z tortillą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: MINI TORTILLE Z SEREM I SZYNKĄ
Następny przepis: Mintaj w cieście z pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode