Łosoś zapiekany w folii
Składniki:
- Świeży filet z łososia
- Plastry cytryny
- Czosnek
- Sól
- Pieprz
- Fileta z łososia kroimy wg uznania na szersze płaty.
- Posypujemy solą, pieprzem, pokrojonym drobno czosnkiem, kropimy cytryną i układamy cytrynę na płacie.
- Zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200°C na 20 min.
Słowa kluczowe: łosoś zapiekany w folii – przepis, łosoś zapiekany w folii z masłem, w jakiej temperaturze piec łososia, łosoś z piekarnika w folii aluminiowej, łosoś zapiekany w folii, łosoś pieczony w folii z koperkiem, jak upiec filet z łososia, łosoś w sreberku, dietetyczny łosoś z piekarnika, pieczenie łososia – temperatura, ile się piecze łososia, łosoś pieczony w folii z warzywami, pieczenie łososia w folii, łosoś pieczony w folii aluminiowej, łosoś – jak piec, łosoś z grilla w folii, łosoś zapiekany w piekarniku, łosoś w folii aluminiowej, na czym smażyć łososia, w ilu stopniach piec łososia, łosoś w folii, jak przyrządzić łososia w piekarniku, jak długo piec łososia, łosoś z piekarnika w folii, łosoś pieczony w folii, jak upiec łososia, ile piec łososia
Łosoś zapiekany w folii – dodatkowe informacje
Gdy nie jesteśmy pewni czy rybka się upiekła, odkrywamy folię i sprawdzamy kolor i miękkość.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Łosoś z rękawa
Następny przepis: Łosoś z warzywami pieczony w papilotach