Krokiety hiszpańskie
Czy kiedykolwiek próbowałeś hiszpańskich krokietów? Jeśli nie, ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Hiszpańskie krokiety są popularnym przysmakiem w Hiszpanii, podawanym na przyjęciach, spotkaniach rodzinnych, czy przy okazji różnych świąt. Niezależnie od okazji, zawsze robią wrażenie swoim smakiem i prezentacją. Tradycyjnie, w ich wnętrzu kryje się rozpływający się w ustach nadzienie, które perfekcyjnie współgra z chrupiącą, złocistą panierką. To połączenie tekstur i delikatnych smaków sprawia, że hiszpańskie krokiety są nie tylko smaczne, ale także niezwykle satysfakcjonujące. Spróbuj swoich sił przy tym przepisie!
admin
Składniki:
- ziemniaki
- jajka
- mąka
- szynka lub boczek pokrojone w kostkę
- bułka tarta
Krokiety hiszpańskie – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Umyć ziemniaki i ugotować w mundurkach.
- Usmażyć szynkę lub boczek.
- Utrzeć ziemniaki, dodać do nich jajka i mąkę.
- Wymieszać wszystko z szynką lub boczkiem.
- Uformować krokiety i usmażyć na głębokim ogniu.
Krokiety hiszpańskie – dodatkowe informacje
Smażąc na głębokim ogniu warto uzbroić się w cierpliwość.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Krokiety ala mexikana
Następny przepis: Krokiety rybne z kapustami