Krokiety hiszpańskie

Krokiety hiszpańskie

Czy kiedykolwiek próbowałeś hiszpańskich krokietów? Jeśli nie, ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Hiszpańskie krokiety są popularnym przysmakiem w Hiszpanii, podawanym na przyjęciach, spotkaniach rodzinnych, czy przy okazji różnych świąt. Niezależnie od okazji, zawsze robią wrażenie swoim smakiem i prezentacją. Tradycyjnie, w ich wnętrzu kryje się rozpływający się w ustach nadzienie, które perfekcyjnie współgra z chrupiącą, złocistą panierką. To połączenie tekstur i delikatnych smaków sprawia, że hiszpańskie krokiety są nie tylko smaczne, ale także niezwykle satysfakcjonujące. Spróbuj swoich sił przy tym przepisie!

Składniki:

  • ziemniaki
  • jajka
  • mąka
  • szynka lub boczek pokrojone w kostkę
  • bułka tarta

Krokiety hiszpańskie – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Umyć ziemniaki i ugotować w mundurkach.
  2. Usmażyć szynkę lub boczek.
  3. Utrzeć ziemniaki, dodać do nich jajka i mąkę.
  4. Wymieszać wszystko z szynką lub boczkiem.
  5. Uformować krokiety i usmażyć na głębokim ogniu.

Krokiety hiszpańskie – dodatkowe informacje

Smażąc na głębokim ogniu warto uzbroić się w cierpliwość.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Krokiety ala mexikana
Następny przepis: Krokiety rybne z kapustami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode