Krem maślany do dekoracji babeczek

Krem maślany do dekoracji babeczek

Krem maślany do dekoracji babeczek to prawdziwa gwiazda każdego deseru. Ten bogaty, gładki i aksamitny dodatek dodaje nieco słodkości, kremowej konsystencji i oczywiście, wizualnego powabu. Sztywny krem maślany do muffinek jest idealny również do tworzenia kreatywnych i kolorowych wzorów, które uczynią Twoje wypieki niezapomnianymi. Ta uniwersalna masa do babeczek może być dostosowana do dowolnego smaku. Bez względu na to, czy jesteś amatorem, czy doświadczonym cukiernikiem, ten krem do babeczek to niezawodny przepis, który może zaskoczyć gości na każdej imprezie.

Składniki:

  • 125 g masła w temperaturze pokojowej
  • ok. 475 g cukru pudru
  • ok. 5 łyżek mleka
  • dodatkowo do dekoracji:
  • kolorowy cukier (2 łyżki cukru zmieszane ze szczyptą barwnika w proszku)
  • perełki cukrowe
  • płatki czekoladowe

Krem maślany do dekoracji babeczek – jak zrobić?

  1. Masło miksować na najwyższych obrotach miksera stopniowo dodając cukier puder i po łyżce mleka.
  2. Miksować aż do momentu, gdy masło stanie się puszyste i krem będzie gładki.
  3. Gotowy krem przełożyć do szprycy i dekorować babeczki. Wierzch posypać kolorowym cukrem, kuleczkami cukrowymi i czekoladą.

Krem maślany do dekoracji babeczek – dodatkowe informacje

Kremu nie trzeba trzymać w lodówce, ale przed podaniem można schłodzić babeczki nim ozdobione.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Krem maślany
Następny przepis: krem paprykowy z pulpetami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode